Followers

Tuesday, 28 October 2014

Pregnancy Journey - Jatuh Depan Bilik Air

Hi & Assalammualaikum..

27 Oct 2014, Monday

Malam tu pergi klinik maria kota warisan sebab sy kencing kotor..
Lepas tu doc advise minum air banyak-banyak..
Sy pon malam tu minum je la air macam biasa..

Awal-awal pregnant memang kerap kencing..
Tiap-tiap malam mesti bangun nak buang air..
Tah macam mana, pagi tu dalam pukul 3pagi..
Sy terjatuh lepas keluar dari bilik air.. Y__Y
Jatuh depan pintu bilik air..
Sy panik terus jerit panggil eshat..
Eshat pon mengelupur la bangun bila dengar bini dia menjerit..
Eshat time tu reaksi dia memang terkejut..
Dengan suara dia macam nak menangis.. :o

Dia papah sy duduk atas katil, lepastu dia bebel2 marah sy..
Huwaaaa orang dah la sakit terjatuh..
Kena bebel lagi.. Makin banyak la airmata gugur..
Bukan nak pujuk ke apa.. Marah lagi ada..
Lepas dia dah bebel2 baru dia pujuk.. Hahaha..
Tak sangka benda2 camni boleh jadi..
Yela kita kalau bangun nak terkencing pagi2 buta mesti la tengah mamai-mamai kan..

Lepas eshat papah sy duduk atas katil tu, sy takot nak tengok seluar..
Kot-kot ada bleeding ke.. Y__Y
Eshat suruh check.. Tapi sy taknak.. Terus tido kot time tu..
Siku dua-dua lengan sakit.. Ada lebam sikit, ada luka sikit..
Nasib baik masa jatuh tu, sy tahan guna siku..
Kalau punggung jatuh dulu tak tau la apa jadi.. Hmmmm..
Esok nya pagi2 terus pergi klinik scan..

Pagi check kat klinik maria..
Sy suka pergi klinik maria tu..
Sebab Dr.Seha best.. Cara dia advise tu seronok..
Tapi pagi tu bukan Dr Seha yang duty..
Doktor lelaki yang duty.. Eshat pon izinkan..
Sebab tak pikir apa dah.. Memang pikir nk scan tengok baby je..
Alhamdullilah bila dah scan, Dr Sabri tunjuk jantung baby..
Lega sangat kitaorang time tu..
Cuma Dr Sabri pesan kalau ada bleeding cepat-cepat pergi hospital..


Ni gambar scan baby..
Syukur alhamdullilah baby ok takde pape..
Cuma ibu jela sakit2 badan.. Huhuhu..
Lepas pada kejadian pagi tu, nak bangun kencing je kena kejut eshat..
Risau dia bini bangun buang air sorang-sorang..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment