Followers

Friday, 10 October 2014

RinaIrsyad's Wedding Review - Official MUA by Nurul Huda

Hi & Assalammualaikum..

3 May 2014, Saturday

MUA sy adalah orang yang sama untuk make up kan nikah, sanding & bertandang..
First sekali, alhamdullilah make up macam mana yang sy nak dapat jugak..
Kak Huda punya sentuhan memang power!
Tengah sarat-sarat mengandung tu pon, hasil dia memang tiptop..

Beberapa hari sebelum majlis, sy perasan dia up status kat FB dia kena warded..
Sy dah mengelabah nak carik back up MUA..
Rasa tak sedap hati, sy whatsapp kak Huda..
Dia cakap dont worry, akak warded sehari je..
Fuhhh lega dengar..
Takot jugakkk sebab mana nak carik MUA last minute.. Huwaaaa..

Kak Huda bagi free henna sebab sy amek 3 kali make up dengan dia..
So, sehari sebelum nikah kak huda dah datang pakai kan inai..
Malam lepas pakaikan henna, kak huda pesan esok akak datang dah siap mandi semua..
Jangan mak andam dah sampai baru nak mandi la, berjam-jam mandi la..
Awal-awal kak Huda dah pesan..
Dan nasib baik kak Huda sampai je pagi tu, sy dah siap mandi semua..
Cuma baru terhegeh-hegeh nak pakai lens..
Kena pokpek sekejap la dengan dia.. HAHAHA..
Pukul 11 lebih sy dah start make up, sebab sy nak nikah lepas zohor..
Kak Huda cakap biar siap awal, nanti kawan-kawan ko senang nak bergambar..
Lepas siap make up, ada masa lagi sempat bergambar dengan kawan2, sedara mara..


Last touch up pakai lipstick..


Siap dah make up..
Ni make up fresh lagi..
Belum pecah minyak.. Kalau dah pecah minyak lagi ok kata Kak Huda..

Make Up Nikah


Memula sy request taknak guna eyeliner putih untuk make up nikah ni..
Lepas tu kak Huda bagi pendapat semua, ok ok lah kita pakai je eyel liner putih ni..
Nasib baik ok kak huda pakai kan eyeliner putih ni..


Untuk make up nikah, kak huda memang pakai kan natural je..
Kalau untuk nikah cantik yang simple2 je..

Make Up Bersanding


Untuk bersanding sy request nak pakai lipstick merah..
Start make up lambat.. Kak Huda cakap pukul 10 akak sampai terus get ready nak make up..
Kak huda sampai, sy baru lepas mandi, terhegeh hegeh nak pakai contact lens semua..
Memang kena bebellll.. Hahahaha..

Bahagian mata kak huda buat paling lama..
Sampai masuk2 habuk dalam mata.. Huhuhu..
Time bersiap ni, lagu2 kawen berkumandang je kat luar..
Rasa seronok nyaaaaaaaaaaaaaaaaa... =D



Masa make up bersanding ni terasa sangat kelam kabut..
Rombongan lelaki dah sampai, sy tak siap lagi make up.. Hahaha..
Sedara mara semua dah suruh keluar cepat..
Masa berarak tu, make up sy memang tak pecah minyak lagi..
Bila senyum lipstick melekat je kat gigi.. 

Make Up Bertandang


Majlis bertandang kak Huda kena datang awal siap kan sy..
Sebab tengahari dia nak serah diri kat hospital sebab ada problem dengan kandungan dia..
Pukul 8lebih kak huda dah sampai rumah.. 
Sy bersanding pukul 1230.. Pukul 10 macam tu dah siap make up..
Kak Huda cakap, dia akan make up kan tahan sampai ke petang..
Memang betul, make up sy memang tahan sampai ke petang..


Suka sangat dengan make up ni..
Nampak soft je..
Lagi2 bahagian mata tu kak Huda naik kan lagi..
Memang puas hati..


Ni la MUA sy, kak Huda yang sempoi..
Best kerja dengan dia..
Dia siap warning lagi masa nak menikah.. 
Ko dik atas pelamin jangan mengada-gada nak menangis ke apa..
Dah cantik-cantik aku make up kan, mengeletis nak menangis pulak..
Haaa nampak dia kasar kan.. Tapi kak Huda ok je.. Ayat je kasor.. Hihii..

Sy PUAS HATI SANGAT SANGAT dengan sentuhan kak huda..
Dari nikah bersanding sampai lah bertandang..
Rasa sayang nak padam nak bawak tidoooo je.. 
Hehehe..

psssst : Dah jumpa favourite MUA, lepas ni kalau ada pape boleh hire kak Huda je! =D

Love, Rina Ellisa

7 comments:

  1. memang cantik sangat! huuuu terbaik. suke gambar header. cantiknyaaaa. haritu saya amik gambar kat situ untuk letak kat bunting. baru beberapa shot tetibe hujan lebat. habes lencun baju. huuuuu sedih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq! Heeeee =D

      aah haritu sy shoot outdoor kejap je kat situ.. tak sampai sejam pon.. sebab hujan jugakkk T____T

      Delete
  2. Lawa mekapnya dik. Paling suka mekap masa nikah lah sbb bila dalam gambar nampak macam tak mekap.

    Mekap bertandang nampak sweet je.

    Ketiga-tiga mekap nampak bezanya dan cantik semua.

    ReplyDelete
  3. haaa aku xsaba sanding nk book die! ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa cepat bookk.. kang tetiba dia pregnant lagi kangggg.. hihihi.. :p

      Delete
  4. Hi, boleh share FB MUA Nurul Huda x? xdapat search kt FB, banyak sgt nama Huda hehe. TQ.

    ReplyDelete