Followers

Friday, 24 October 2014

RinaIrsyad's Wedding Review - Guestbook

Hi & Assalammualaikum..

Guestbook sy minta tolong kak suhaila (kakak angkat) buatkan..
Dia memang kreatif bab-bab seni ni..
Bagi apa je kat dia, mesti jadi..
Dulu time sekolah teknik, macam-macam jenis nota dapat dari dia..
Comil-comil pulak tu..

Jadi, untuk guestbook ni sy bagi 100% idea kat dia untuk buat..
Cuma sy bagitau tema wedding je..
Sy supply dia border lace kuning & softcopy gambar-gambar je..
Yang lain-lain dia buatkan..
Masa dia whatsapp gambar progress guestbook tu, sy memang tak sabar nak tengok depan-depan..
Mesti meletop la hasil nya nanti..

Kak suhaila sampai rumah sy 3 hari sebelum majlis..
Malam masa sy tengah pakai inai, dia sempat lagi touch up guestbook ni..
Sekali dah dapat kat tangan, berat gilerrrrr guestbook ni..
Tapi sy sukaaaaaaaaaaaa.. :)


Pen/Marker minta sarah bawak kan..
Sy memang tak sempat nak pergi beli dah..
Pergi ke mydin banyak kali dah..
Mesti terlupa je nak beli pen/marker colourfull..
Nasib baik la sarah bawak kan hari majlis tu..


Taraaa ni la hasil kreatif kak suhaila..
Memang cantik sangat..
Sy suka!


Sy ada bagi beberapa contoh guestbook kat dia..
Untuk panduan dia cari idea ke..
Tapi guestbook yang dia buatkan ni memang lain dari yang lain..
Tak sangka hasil secantik camni..


Kertas bahagian dalam guestbook ni, kak suhaila guna kertas lukisan..
Atas kertas lukisan tu dia print kat gambar-gambar yang sy email kat dia..
Tak semua helaian kertas lukisan tu ada gambar..
Ada yang ada gambar, ada yang dia letak words je..


Signage guestbook ni pon last minit kak suhaila buatkan..
Pagi hari majlis nak berlangsung tu dia baru buat..
Dia pakai je barang-barang apa yang ada..
Tapi hasil nya terbaik!!!
Haishhh tangan orang seni buat apa pon jadi je..


Habis je majlis petang tu, signage guestbook ni tak nampak bayang dah.. T__T
Diaorang cabut buang kot..



Gambar Jane & Ekin je ada masa tulis guestbook ni..
Tq korang tuliskan wish atas guestbook tu..
Kat bawah ni antara kawan-kawan sedara-mara yang tulis wish dalam guestbook ni..


Wish dari Kak Faezah (officemate)..


Dari kak Ikin (officemate)..


Dari geng-geng eshat..


Dari antie mala..


Dari kak Ida (officemate)..


Dari Jane..


Dari kak Mahirah (officemate)..


Dari bridesmaid umie, nad, qila..


Dari kasnorniza (classmate teknik 3 ert setapak kl)..


Dari Akma (junioe ert setapak kl)..


Dari blogger kak Rina Hamid..


Dari bridesmaid Sarah..


Dari Kak Elyn (senior ert setapak kl)..
Yang ni dia tulis belah eshat kat putrajaya..


Dari Faten (biras)..


Dari bridesmaid ema & lin..


And last from kak Sha (officemate)..

Ni sebahagian ucapan yang ada..
Nak snap gambar banyak-banyak jenuh pulak nanti.. Hehehe..
Guestbook ni sy guna kedua-dua belah majlis..
Sebelah sy guna, majlis sebelah eshat pon guna..
Tu minta kak sue buatkan tebal sikit..
Tapi tak habis guna semua kertas lukisan ni..

Belah belakang guestbook ni, sy tampal kan kad-kad hadiah, kad kahwin, signage..
Dari terbiar je kosong macam tu je, sy letak je apa yang patut..

Tq semua yang sudi tuliskan ucapan dalam guestbook ni..
Bila boring-boring kat rumah, bukak balik baca guestbook ni, senyum-senyum je baca..
Macam-macam ucapan ada.. :)

Dan tq so much kak suhaila dengan penat lelah perah idea untuk hasilkan guestbook ni..
Tq jugak hadiahkan guestbook ni untuk Lisa..
Alhamdullilah guestbook impian tercapai..

Love, Rina Ellisa

4 comments:

  1. hahaha tgk org lain pny kan main cantik2. akk pny jek plg simple. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. takpe kak.. janji ada tulis wish untuk sy :)

      Delete
  2. Ala..comel nye la haaaiii.. rs cm nk buat jugak nanti. ade 2 bulan lagi mase nih tp Sya ape pon xprepare. blog pon saje xmo update psl kawen. tnggu settle br cite 1-1. risawww..

    doa kan kite ek yang. nk wedding best cm awak jugakkk. uhukk. yg plg ptg, nk pkai songket cantik jugakk...!! hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah semoga di permudahkan sya.. :)

      Tak sabar nak tengok sya pakai songket pulak lepas ni..

      Gudluck sya buat wedding preparation.. Buat elok2.. Nanti rindu dengan semua preparation tu tau.. =D

      Delete