Followers

Sunday, 30 November 2014

Pusat Permainan Kid's Atom Zone Mini Legoland

Hi & Assalammualaikum..

29 Nov 2014 (Sat), Taman Mawar BBST Sepang

Cuti sekolah ni, tak tahu nak bawak anak/adik/anak buah ke mana?
Apa kata try pergi Kid's Atom Zone terletak di Taman Mawar BBST Sepang Selangor..
RM5 1 jam untuk seorang kanak-kanak..
Dewasa masuk free..

Eka yang bagitau tempat mainan ni..
Dekat je dengan rumah kitaorang..
Dalam 5-10 minit dah sampai..


Sampai kena register dulu nama & waktu masuk..
Kitaorang masuk 3.15pm..
Bawak adik2 3 orang tu datang main sini..
Sibuk sangat la nak pergi legoland..
Along Angah bawak datang sini jela dulu ye adik-adik ku.. Hehehehe..
Kitaorang sampai ada la 3 4 orang budak-budak tengah main dalam ni..

Dekat kaunter register ni ada jugak keropok/cikidis..
Jenuh jugak la cover jgn bagi adik-adik dekat dengan kaunter tu..
Sebab taknak bagi dia makan cikidis..
Nasib baik dia minta air je..


Ruangan pintu masuk..
Ada lego, ruangan gelosor dengan ball colourfull & tempat lompat-lompat tu..

Ruang Lego


Eka melayan pokcu main lego..


Dia memang rajin melayan adik-adik..
Sy garang sikit dengan adik-adik.. Diaorang kurang sikit nak bermanja2.. Huhuhu..

Ruang Lompat-Lompat


Suka korang ye main lompat-lompat dalam tu..


Main la korang sampai puas..

Ruang Gelosor dengan Ball Colourfull


Masuk je adik2 3 orang dalam ni, sukaaaaaa sangat diaorangggg..
Macam tak pernah nampak gelosor pulak.. Hahahaha..
Cuma beza bila naik gelosor kat sini, turun je terus jatuh atas bola bola kaler tu..
Seronok la diaorang..
Kitaorang orang besar ni pon seronok tengok bola bola kaler tu.. Hihihi..






Siap baring-baring lagi yeaaa..
Penat main minum air pulak..




Eh kakak budak pon masuk sekali dalam ni..
Tak tahan tengok geram sangat dengan bola kaler2 ni..
Dulu kecik2 mana rasa main benda alah ni.. Hahahaha..
Lepas tu nak bangun tak bolehhh.. Hadoiiii laaa..

Dah penat melompat lompat, adik2 nak mewarna pulak..
Kita bagi apa diaorang nak buat..
Asalkan berseronok hari tu..


Pilih-pilih gambar apa korang nak..


Pembantu kat situ siap ajar macam mana nak mewarna lagi..


Kakcik pantau adik2..


Masing-masing tak pandang kiri kanan dah bila dapat watercolour..


Pokcu je pembantu kena ajar lebih sikit..


Areef tekun dia mewarna..
Tahun depan dah pra sekolah areef..
Nanti kat sekolah areef main kaler2 jugak..


Ameer kaler pon cantik..
Tahun depan nak masuk darjah 2 dah adik along ni..
Ameer sekolah rajin-rajin ye..


Memula baby punya warna lukisan ok lagi..
Dah siap warna semua bahagian roket tu, habis dia tonyoh2 kertas lukisan tu.. T___T


Tengok la baby punya tu..
Nangis cikgu tadika dia kalau tengok.. Y___Y


Ni Ameer punya..


Ni Areef punya..
Tulisan nama tu kakcik buatkan..


Baby punya takde seni langsung.. Wuwuwuwuw T___T
Tak kesah la baby.. Janji seronok main colour2 tu yea..

Pukul 520pm ajak diaorang balik dah..
Hujan pon dah makin kurang lebat..
Jom la kita balik..
Adik2 semua dah penat..

Nak transit anak pon boleh kat sini..
Dengan syarat anak dah pandai makan & buang air sendiri..

Total haritu : RM40 plus plus termasuk :-
- Bayaran masuk untuk 2jam x 3 kanak-kanak
- Lukisan bergambar RM3 sehelai
- Keropok/Cikidis

Bayar masuk je RM5 1 jam untuk seorang kanak-kanak..
Kertas lukisan, makanan ringan di kira lain..
Toilet pon ada di sediakan dalam tempat permainan ni..

Info :-
FB : Kid's Atom Zone
011 - 2317 8352
No.35, Jalan 3B, Taman Mawar Sepang Selangor
*Call dulu buat appointment kalau nak datang bawak anak*
*Landmark belakang bangunan MFCB

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Berseni sangat baby punya lukisan dah kenapaaaa. Hahahahahaha. Comel gila comot momot jadinya. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tau la makcik dia tu.. Hahahaha.. mula2 ok je lukisan dia.. tau2 je dah comot sangat2..

      Delete