Followers

Wednesday, 31 December 2014

Family Dinner

Hi & Assalammualaikum..

31 Dec 2014(Wed), Ana Ikan Bakar Petai Bangi

Pukul 7lebih Ika call nak belanja family makan kat luar..
Plan nak masak malam tu.. Ikan pon tengah berendam..
Dah nak makan luar, masuk kan balik ikan dalam peti sejukk.. Hihihi..
Eshat pulak kerja OT pukul 930pm baru sampai rumah..
Tunggu dia balik kerja, baru lah gerak ke bangi..
Sampai je kedai pukul 1030pm, nasib baik ada meja kosong..


Sampai pilih2 apa yang nak dulu..



Bergelimpangan ikan-ikan..




Cukup la 2 bekas ni untuk 15 orang makan..



Senarai harga ikan bakar kat Ana Ikan Bakar Petai..
Siap pilih ikan, order nak masak apa..
Tunggu la makanan sampai..
Nasib baik tak lama sangat menunggu..
Maybe orang dah kurang time tu..


Lovebird atuk & nenek.. :)
Nenek sekarang tak boleh berenggang dengan atuk..
Haritu duduk rumah makjang(adik mak) kejap pon, sibuk nak balik rumah..
Susah atuk nak makan katanya..
Padahal hari2 mak masak lauk, hantar kat rumah atuk nenek..
Nak berkepit je tauuu.. Hihihi.. :p


Lovebird ni pon sekarang takleh berenggang jugak..
Nak kemana-mana berkepit je.. Kihkihkih :p
Sementara borak2, ambik2 gambar, makanan pon sampai..


Tomyam, telur dadar, sayur sampai dulu..
Ikan bakar, sotong, udang kemudian..


Udang cheese kot?


Sotong celup tepung..
Tengah sibuk2 ambik2 gambar laki dah marah suruh makan cepat.. Hihii..
Jadi, ambik gambar mana yang sempat jela..


Alhamdullilah kenyang sangat-sangat malam tu..
Ikan bakar sampai bungkus bawak balik rumah..
Dapat berkumpul ramai-ramai seronok sangat..
Adib & Aidil je takde malam tu..
Masing2 sibuk dengan kerja..


Tengok nak berkepit jeeeeee.. :p


Ashiq sejak2 ni manja betul..
Haritu masa kat rumah mak, dia kiss pipi sy la.. Dahi la.. Hidung la.. Dagu la..
Sweet sangat dia tu! :D

Tq Angah & Bang Ngah belanja kitaorang makan malam tu..
Semoga di murahkan lagi rezeki lepas ni.. Amin..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Nak try rasa and compare dgn kat kuantan punya. Sama ke tak. Hihi.

    Udng cheese tu nmpak best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaa try la awak.. Jalan-jalan carik makan.. :)

      Delete