Followers

Tuesday, 16 December 2014

Farewell En Muttagin Rapie

Hi & Assalammualaikum..

15 Dec 2014 (Mon), Watie Corner Nilai

En Muttagin dekat 10tahun dah berkhidmat dengan MAHB..
Tiba masa untuk dia tukar angin kerja..
Apa pon, gudluck En muttagin..
InsyaAllah kalau ada rezeki kita jumpa lagi..

Jadinya, sempena last day en muttagin 15 Dec sebelum berhenti dan menghabiskan cuti tahun dia..
Kitaorang ramai-ramai plan meraikan en muttagin dengan lunch date kat luar..
Sekali sambut birthday staff untuk nov & dec sekali..

Beramai-ramai keluar tengahari tu pergi makan kat Watie Corner Nilai..
Kat Watie Corner Nilai ni ada masakan2 kampung..
Lokasi memang betul-betul depan kubur..
Tu dapat nickname "kedai kubur"..

Sampai2 je terus ngap menjamu selera..
Sebab dah siap-siap order & booking tempat..
Kalau tak tengahari memang selalu nya penuh kedai ni..


Sambal udang masak petai..


Sotong goreng kunyit kot kan?


Ulam-ulaman.. Sambal belacan tu power!
Meleleh hingus makan di tengah2 panas ni.. Fuhhhhh~
Ada satu lagi menu daging masak lemak gulai cili api..
Gambar tak sempat snap sebab table sy duduk lambat sampai..


Wakil big bos bagi sikit ucapan sebelum makan..




Barisan para lelaki..


 Barisan para wanita..

Time ni mesti semua orang dah kecik besar je tengok lauk depan mata..
Sebab laapooooo.. Huhuhuu..
Selesai bagi ucapan, baca doa makan jom la makan!

Habis makan, sesi potong cake untuk birthday staff pulak..



Kek coklat & red velvet dari Secret Recipe..


Tak semua nov & dec babies ada haritu..
Kita raikan mana yang ada je..
Happy birthday uolls! :)

Love, Rina Ellisa

5 comments:

  1. Alahai! sedapnya tengok udang petai tu malam2 gini. *usap perut* Hahaha

    ReplyDelete
  2. Wahhh ! Macam sodap jo makanan tu haih. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambal udang petai tu sedap makcik!! Nyummnyummm..

      Delete
  3. alaaaaaaa sambal belacan tu. alaaaa rina alllaaaaa lapaaa! hahaha

    ReplyDelete