Followers

Tuesday, 23 December 2014

Pencetus Ummah Akhir

Hi & Assalammualaikum..


Alhamdullilah rezeki paksu (pakcik eshat) berjaya masuk final pencetus ummah musim kedua ni..
Setiap minggu kitaorang tak pernah tinggal tengok PU ni..
Kadang2 tu eshat sanggup tak OT hari khamis sebab nak tengok paksu dia..

Mula dapat tahu paksu masuk PU bila eshat perasan ada iklan2 PU tu sebelum PU start pertengahan nov..
Lepas tu bila balik kampung abah lepas kenduri aqiqah izara haritu tu, aunty2 dia remind lagi jangan lupa tengok setiap minggu..
Sy jumpa paksu pon sekali je masa buka puasa rumah abah mertua last year..
Eshat cakap paksu dia ni suka melawak..
Tapi melawak dia muka serius..
Kalau tengok diary PU, paksu memang suka buat lawak..

Paksu dah 3kali dapat award pilihan pendengar sinar..
Soalan2 dari penonton/juri/facebook selepas persembahan paksu dapat jawab kesemua nya..


4finalis pencetus ummah akhir PU Faiz, PU Lukman, PU Yusuf & PU Azman..
Kesemua nya berbakat..
Jangan lupa yea undi PU Azman sebagai juara kat www.pencetusummah.com.my..
Dan jangan lupa jugak tengok pencetus ummah akhir 25 Dis 2014 ni hari khamis pukul 9malam..
Live dari astro prima, astro oasis & astro maya HD..

Gudluck paksu!
"Dari Asia menjelajah dunia"
"Moh Dhogeh Poei Gaji!"

Love, Rina Ellisa

10 comments:

  1. Ohhh patutlah lain macam semangat korang tengok PU ni , rupanya pakcik eshat. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiap2 minggu tengok PU..

      Takde can nak tengok cite lain makcikkk bila PU dah start.. hahahah..

      Delete
  2. Woww, paksu eshad masuk PU.

    Moga ada rezeki paksu eshat menang ye.

    p/s: Patutlah muka paksu ni akak rasa mcm pernah nampak je. Muka paksu macam ala-ala muka eshat sikit ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin TQ kak.. Moga2 ada rezeki PU Azman menang nanti..

      Eh ada ala-ala ke kak? Eshat gelapppp.. PU Azman cerahhhh.. Hahahaha.. *matik kutuk laki sendiri*

      Delete
  3. PU Azman Best una n family pun suke tgk PU Azman.. goodluck untuk paksu semoga Allah permudahkan perjalanan paksu di pentas final :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Husna! :)

      Jangan lupa tengok final nanti kalau free tau..

      Delete
  4. masyaallah! PU Azman ni pakcik eshat? kitorang suka sebab dia satu2 nya penceramah yg guna loghat N9. dah selalu sgt dgr loghat Utara dan Pantai Timur. jadi kami2 yang guna loghat N9 ni excited la dgn PU Azman ni. Hehehe. Lagi pun wajah dia lembut dan cuteeeeee sangat hehehehe!

    insyaallah, semua PU yang ke final hebat2. sokong rancangan PU.. banyak ilmu sambil berhibur kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah pakcik eshat.. :)

      Aah muka dia lembut je.. Macam kak Bed bagitau, makcik2 kat luar sana pon admire PU Azman.. Huhuhu..

      Betul2, rancangan PU ni berilmu dan sesuai untuk sesi keluarga..

      Jangan lupa saila tengok final nanti tau..

      Delete