Followers

Thursday, 18 December 2014

Pregnancy Journey - 21 Weeks 1 Day (Scan 2D Gender Baby)

Hi & Assalammualaikum..

16 Dec 2014 (Tues), Klinik Maria Kota Warisan

Lepas check up kat KK siang tu, malam eshat ajak pergi scan gender baby kat klinik Maria..
Dari apa yang sy google, kandungan dah 5bulan dah boleh nampak gender baby..
Jom kita pergi skodeng gender baby! Yeayyyy!!

Selalu sy akan pergi Klinik Maria tu belah malam..
Sebab malam Doc Nor Seha duty..
Doc tu best! Friendly pulak tu..

Masuk bilik doc bagitau nak scan nak tahu gender baby..
Ok baring doc sapukan gel kat alat tu, lepas tu mula la proses skodeng2 baby..
Seronok bila scan perut.. Boleh tengok baby tengah buat apa.. :)

Doc tekan2 perut, nampak tengok kepala, tulang belakang, kaki, tapak tangan & semua nya lah..
Lagi2 bila nampak baby gerak2 jari2 dia..
Macam say hi pulak kat ibu & abah eh! :p
Bila doc nak scan nak tau gender apa, dia sorok..
Baby menghadap ke belakang ibu..
Oooo baby malu yea..

Bila tak nampak gender tu, doc ukur kepala baby dan apa lagi tah.. Lupa dah..
Lepas tu baru doc scan tengok gender balik..
Puas la doc pusing2 akan alat tu..
Tetiba doc bagitau haaaa maybe GIRL..
Sebab tak berapa clear lagi..
Tapi naluri sy cakap boy..
Tapi bila survey2 baju baby, suka tengok baju2 girl.. Sebab comil2! Hahahaha..
Takpe nextmonth scan lagi sekali..
Kalau tak nampak jugak gender apa, ibu & abah kena beli baju baby boy/girl boleh pakai..



Ni result doc ukur kepala, keliling kepala & dua benda apa tah lagi..
Lupa nak mintak doc printkan gambar baby..
Berat baby sekarang 416gram dah..
Doc kata berat baby ok dalam 21weeks ni..

Tak kisah la anak ibu & abah boy ke girl..
Janji sihat, sempurna & selamat di lahirkan nanti.. Amin :)
Tak sabar ibu nak jumpa awak baby!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment