Followers

Sunday, 28 December 2014

Pregnancy Journey - Shopping Barang Baby

Hi & Assalammualaikum..

27 Dec 2014 (Sat), Billion Bangi

Lama dah nak ajak eshat pergi billion bangi survey2 barang-barang pureen..
Sebab baca review mom to be, kat billion bangi ada kedai pureen..
Masuk je billion tu, sampai ke tingkat atas round carik kedai pureen..
Rupa nya kedai baby kat belah bawah sekali..
Dalam kedai Baby Center ke Baby World nama kedai tu..
Dalam tu ada brand fify, pureen & anakku..


Harga sabun ABD pureen ni kat bangi RM20.90(200ml)..
Sy memang nak guna sabun ni untuk baju2 baby nanti..
Sebab ramai mom to be review, sabun ni bagus & wangi..

Haritu survey barang2 baby kat Manjaku Bangi, sabun ABD liquid ni takde..
Yang ada sabun ABD powder je..
Tapi kat pureen billion takde pulak sabun ABD powder ni haritu..

Barang-barang lain sy survey :-
1) Napkin Pureen Corak - RM28.90 (10pcs)
2) Liquid Cleanser Pureen(750ml) + Refill Liquid Cleanser Pureen(750ml) - RM25.90
3) Liquid Cleanser Pureen(750ml) - RM17.90
4) Refill Liquid Cleanser Pureen(750ml) - RM11.90
5) Syampo Pureen(750ml) - RM12.90
6) Bath Pureen(750ml) - RM12.90
7) Baby Yogurt Pureen(750ml) - RM13.90
8) Baby Wipes Pureen (Blue Colour) (80sheetX2pax) - RM9.90
9) Bedak Pureen - RM7.90


Sebelum masuk kedai baby tu, masuk billion bangi dulu kat tingkat atas..
Sy ingat nak beli hangar, bakul baby dulu..

Hasil belian untuk baby kat billion bangi malam tu :-
1) Hanger kecik - RM7.90
2) Hangar bulat - RM4.90
3) Laundry Bag - RM4.90

Yang bakul baju kotor baby ni standby je beli yang jenis net macam ni..
Lagipon kat rumah ada extra bakul kosong dah..
Senang nak balik kampung letak baju2 kotor baby dalam tu je nanti..
Hanger kecik tu macam kena tambah lagi je..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment