Followers

Wednesday, 17 December 2014

Wedding Amirah & Farhan

Hi & Assalammualaikum.

22 Nov 2014 (Sat), Masjid Wilayah KL
Akad Nikah

Ni update sekali 3 majlis..
Tapi majlis perkahwinan orang yang sama la..
Lama-lama kang terus lupa.. --'

Sepupu eshat nikah lepas asar..
Tengahari lepas zohor dalam pukul 2 lebih macam tu gerak dari putrajaya ramai-ramai..
Takut jalan jem..
Lagi-lagi hari sabtu..
Tersangkut tengah jalan kang menangis tak berlagu.. Huhuhu..

Sampai masjid tunggu azan asar dulu..
Dah siap solat semua baru majlis akad nikah bermula..


Ingatkan nikah dalam area tempat solat tu..
Rupa nya ada dewan nikah kat belah luar..
Bawak masuk hantaran semua, tunggu tok kadi get ready semua..



Sepupu eshat pon dah ready..
Mula lah akad nikah petang tu dengan soalan cliche2 tok kadi.. Huhuhu..
Alhamdullilah 2 kali lafaz sah la diaorang jadi suami isteri..



Mak sedara sepupu sepapat..
Tak dapat bergambar atas stage dengan pengantin, kitaorang syiok sendiri pon boleh la.. Hahaha..


Ni gambar pengantin dengan maklong & paklong..
Kecik molek je wife farhan..

Habis akad nikah, family lelaki di jamu minum petang..
Menu pulut makan cicah sambal, kari ayam & ikan masin..
Pehhhhh!!! Tersangat lah sedap.. :p

Perut dah kenyang semua bersurai..
Jumpa esok reception sebelah perempuan..

23 Nov 2014 (Sun), Dewan Kompleks Kementerian Dalam Negeri KL
Majlis Bersanding

Esok nya reception sebelah perempuan..


Get ready masuk berarak ke dalam dewan..


Pengantin berarak kat depan, kitaorang sempat stop jap ambik gambar.. Huhuhu..


Sebelum makan ambik gambar lagi..
MIL layan kan jela anak menantu dia ni..


Yeyyyy sorang lagi cousin eshat naik pelamin..
Lepas ni turn siapa pulak??
Cepat ambik baton dari angah farhan..


Main suap-suap kek..


Pengantin lama & pengantin baru..
Simple je pelamin diaorang..
Cantik!


Mak sedara sepupu sepapat perempuan..


Pak sedara sepupu sepapat lelaki..


Nape comil2 sweet2 sangat izara dengan tokcu ni??? :)


Excited tokcu dengan cucu2 dia.. Huhuhu..



MummyNgah, mikael & aunty Rina..


Pengantin & family..


Izara tak tau siapa dukung dah..
Bertukar tukar tangan dak kecik tu kena dukung.. Hahaha..
Kasi maksu pose dengan mama izara jap ye..



Dan sy suka doorgift untuk pihak lelaki ni..
Botol tu cantik..

7 Dec 2014 (Sun), Presint 9 Putrajaya
Majlis Bertandang



Selang beberapa minggu, majlis bertandang sebelah lelaki pulak..


Alaa gambar pengantin perempuan gegar pulak..


Eh bang ada partner baru ke? Hahahaa..
Last minute kena jadi pengapit..


Meja makan beradap..




Suami ku intan payung..


Dengan kakngah..


Kakngah, Faten & me..


KakNgah, Faten, Me & MIL..


Tudung sy belikan sekali sama dengan faten..
Nak sedondon..


Baju sedondon import dari bandung..
Giler susah nak carik warna tudung matching dengan baju ni..
Last2 beli jela tudung yang agak-agak boleh masuk dengan warna baju..


Apa motif tah gambar ni??

Habis selesai je tiga2 kenduri, diaorang terus honeymoon ke jepun..
Selamat pengantin baru angah farhan & amirah..
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.. Amin Ya Rabb..

Love, Rina Ellisa

8 comments:

  1. Waaaaa bestnyaaa Jepun !

    P.s : mane entry kawen ai. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcikkkk!!! Kita buat dah entry kawen awak la..
      Uwaaaaaaaa T__T Mesti awak tak perasan ni kan..

      Nah link ni http://memorintorinaellisa.blogspot.com/2014/11/wedding-nadia-wan.html

      Nanti baca tau..

      Delete
  2. cantiknya baju rina! berseri2 rina :) cantik la tmpt nikah tu..mcm tema arab plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah simple je kan stage nikah tu..

      Tq saila.. :p

      Delete
  3. Cantik dan sweet je majlis resesi tu. pelamin pun sweet juga. rina ellisa pun lagi sweet eh!

    ReplyDelete
  4. alolololo...comel je nina da nampak perut,,,jge leklok ya sayang..rindu nina sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. insyaAllah elle..

      rindu elle jugak.. lama dah rasa nya tak jumpa kan..

      Delete