Followers

Tuesday, 27 January 2015

Kad Nikah Siap!

Hi & Assalammualaikum..

Berkurun jugak nak buat kad nikah ni..
Kalau di biarkan tak buat-buat, boleh jadi sampai bila-bila tak akan buat..
Jadi nya, awal-awal Januari haritu paksa jugak eshat pergi buatkan kad nikah ni..
Kebetulan dia memang kerja kat area shah alam, minta eshat je submit kan borang semua..

Masa pergi buat kad tu, isi borang kat JAIS..
Diaorang minta salinan sijil nikah sekeping dan gambar seorang sekeping je..
Lepas tu bayar RM40 untuk duaorang..
Dapat resit simpan baik-baik..
Masa nak collect kad nikah nanti, tunjuk je resit dapat dah kad nikah..

Eshat submit borang 7 Jan, 27 Jan baru dia pergi ambik..
Siap dalam masa 2 minggu macam tu..
Tapi sebelum datang ambik, call dulu la tanya..


Dah 8bulan lebih kahwin, baru dapat kad nikah..
Lepas ni rasa selamat sikit nak pergi mana-mana..
Tapi masa belum buat kad nikah ni, sy memang tak bawak pon sijil nikah besar gedabak tu..
Redah je pergi mana-mana.. Hahaha..
Dah sah kan, buat apa nak takut..
Berani kerana benar.. Cewah! ;p

Cuma tak sure chip kat kad ni untuk apa..
Eshat pon terlupa nak tanya untuk apa chip tu..
Dia ambik je terus balik..


Gambar sekeping sorang tu JAIS pulangkan balik..
Mungkin diaorang ambik untuk scan je kot..
Ni gambar sy tahun 2012 ke 2013..
Ambik je gambar apa yang ada kat rumah..
Kalau tau diaorang akan pulangkan balik gambar, boleh bagi gambar umur 18tahun dulu..
Nampak muda sikit.. Kihkihkih.. :p
Eshat je pergi buat gambar baru.. Kira gambar tahun 2015 la ni..

Love, Rina Ellisa

7 comments:

  1. Hahahahaha makhaih ! Bertahun baru buat ? Ktorg 2 minggu lepas nikah terus pergi buat dekat JAWI Putrajaya tu. Haritu juga siap. Hahaha. Gambar pun time tu dia amek. Settle. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak boleh buat kat putrajaya memang cepat la.. Kitaorang yg nikah kat selangor ni kena buat kat JAIS Shah Alam nun.. Memang bercinta nak pergi submit borang.. Wahahahaha..

      Delete
  2. hahaha una pun tak buat lagi.. kitorg ambik gmbr sijil nikah tu simpan dlm phone je.. g mane2 kalo kene mmg tunjk tu je la.. hahaha tak pun boleh je cek online pengesahan nikah tu.. hehehehe tp mmg nak buat jugak sbb senang ad kad ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa jangan lupa buat nanti tau :)

      waaa good idea jugak tu snap gambar sijil nikah tu..

      Delete
  3. masa akak dulu dlm masa 2 minggu kad dah siap, JAIM siap call lagi bgtau soh dtg amik. kebetulan tok imam masjid tu rapat dgn abah akak, dia la yg tolong amik kan n serahkan kt abah. hehe. xdelah akak nak kena ulang alik balik melaka semata2 kerana kad kawen tu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang berurusan kalau kenal sapa2 kan kak..

      Delete
  4. kite kawen 2011 sampai skrg tak pernah buat kad nikah... addoiiiiii :p

    ReplyDelete