Followers

Thursday, 29 January 2015

Majlis Doa Selamat PU Azman

Hi & Assalammualaikum..

13 Jan 2015 (Tues), Rantau Negeri Sembilan

Abah call eshat suruh balik kampung rantau ada buat kenduri doa selamat paksu..
Kitaorang pelik kenapa buat kenduri weekdays orang berkerja..
Paksu free selasa malam tu je..
Hari-hari lain dia busy kalah pak menteri.. Hihihi..

Kebetulan sangat-sangat hari selasa tu sy ada check up petang..
Habis je check up, balik rumah siap-siap terus gerak balik kampung..
Sampai kampung je semua baru selesai solat jemaah magrib..
Ramai orang-orang kampung ada..

Lepas habis solat magrib baca doa selamat, Paksu bagi ceramah..
Habis ceramah, solat isyak ramai-ramai dengan orang kampung semua..
Baru la sesi makan-makan..


Macam-macam makanan ada..
Eshat feveret dia la gulai daging lembu tu..
Siap meratah tulang lembu lagi..
Orang-orang  kampung rewang masak untuk majlis malam tu..
Sedap-sedap lak tu..


Atok interfrem nak bergambar sekali..


Sy & antie mala..
Gambar dengan paksu jangan di tanya mana..
Memang kitaorang tak sempat nak ambik..
Paksu busy layan peminat nak bergambar.. Hihihih..

Sebelum balik sambut birthday paksu atok nenek dulu..
Dalam pukul 12lebih macam tu gerak balik dah..
Esok nye nak kerja..

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. Paksu rina ke.. akak memang minat dia.. tengok pun tau dia boleh menang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paksu suami sy kak :)

      Alhamdullilah rezeki dia menang kak..

      Delete
  2. Oooo..bukan org lain rupa2nya, pakcik rina sendiri la ye..patut la aritu akak tgk rina ade up gambar PU kat fb. hehehe

    ReplyDelete
  3. yaallah.. tulang lembu tu nampak mengiurkan.. hhehe comelnya mummy to be ni.. :D

    ReplyDelete
  4. Berseri-seri ibu mengandong.. Hehehee..
    Lari topik lak komen.. Hikhikhik

    ReplyDelete