Followers

Monday, 26 January 2015

Mother Baby Kids Expo PWTC

Hi & Assalammualaikum..

24 Jan 2015 (Sat), PWTC

Plan sabtu tu nak pergi beli barang2 baby sikit kat manjaku bangi..
Pagi eshat ada bola.. Kena tunggu dia habis dulu, baru la keluar hari sabtu tu..
Balik dari bola tu, tetiba dia tukar plan ajak pergi baby expo kat pwtc pulak..
Orang dah excited nak shopping kat manja ku ni..
Sampai PWTC pukul 4lebih macam tu..


Selfie dulu..
Lama dah tak ambik gambar berdua..
Terasa selekeh je diri ni sejak2 ni.. Huhuhu Y__Y

Masuk je hall kat pwtc tu, orang ramai gile..
Sesakkkkkkkkkkkkk..
Doorgift pon tak berapa best..
Dapat kupon free screening check up apa tah..
Tu pon kena tebus kat PJ sana..
Tah mana sy letak dah kupon tu

Pusing2 kejap tengok apa yang ada..
Tengok orang keluar dari hall tu, berduyun2 beli pampers drypers..
Murah jugak la 1 woven bag ada 2bungkus pampers, harga RM50 macam tu..
Sy beli barut baby 2helai, baju 4 helai, stokin 1set & tisu basah..
Tu je rasa menarik nak beli..
Carik2 booth pureen takde pulak..

Bila terasa semakin sesak, eshat ajak pergi manja ku bangi..
Beli barang kat sana pulak..


Sebelum balik, ambik gambar dulu..
Baby bump dah 26weeks 5days..


Bapak to be ni pon nak jugakkkkk pose.. Hahahaha..


1 pack (2pcs) besar tisu basah ni RM10.. Sy beli 2 pack..
2 pack (6pcs) kecik tisu basah RM13.. Total RM33..
Biras sy bagitau, anak dia tak serasi guna tisu basah pureen..Naik ruam-ruam..
Terus sy macam berbelah bagi nak guna tisu basah pureen..
Jumpa booth johnson baby, terus borong tisu basah.. Tak pikir panjang dah..
Dapat free face towel 1pc..
Ingat kan besar la towel ni.. Sekali bila kat rumah bukak, kecik je..
Boleh la buat tambah2 stock towel nanti..

Love, Rina Ellisa

18 comments:

  1. Wah dah 26minggu dah... ni mesti dah 27 minggu... Tak lama je lagi kan.... Rina utk anak 1st kena try-try jenama... Kita tak tahu anak serasi dengan yang mana... Kalau Pureen akak suggest yg warna oren sebab dia takde letak wangian ke apa... Natural je.... Anyway selamat membeli belah barangan baby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah masuk 27 minggu dah kak.. Boleh try beli pureen kaler oren satu dua.. Tq kak utk info :)

      Delete
  2. Eh da makin besar dari last kite jumpe awak. Hahaha. Padahal baru bape minggu lepas. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. dah besar sikit makcikkk :p

      Delete
  3. sedihh..tau je pasal baby expo ni tp still xdpt pg jgk sbb ade agenda keluarga..huhu..sampai beranak la agaknye xmerase pg baby expo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe ada masa lagi fadh.. boleh pegi lagi :)

      Delete
  4. Kejal je dh 26 weeks...wah..best shopping...beli yg ada box skalilah yg tisu basah tu..snng nk guna masa kat rumah...cik mah sampais.krng pkai..dah nk dkt setahjn box tu tahan..jimat..le refill je..n sesuai ngan kulit bby..box orange tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nnti rina nak try beli la tisu basah dalam box tu.. Thanks for info cik mah :)

      Delete
  5. Sarah ritu nak g gak expo baby ni.. Tp x kesampaian.. Sb kat group ibu mengandung review mcm x best.. So x jadi lah pegi.. Hihi.. Lagipun taknak penat badan bersesak.. Hahahaha.. Banyak dh rina shopping barang baby?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la sarah.. tak berapa best sangat.. tapi ramai jugak orang.. sesak giler.. rina baru beli sikit2.. :)

      Delete
  6. Assalamualaikum rina, wahh bestnya shopping barang baby. sheila tak pergi pun. suami tak suka pergi tempat crowded gini. hehehe. baby boy ye rina? perut nampak kecik je. hehehe comel.. semoga semuanya selamat. take care mummy to be ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam sheila.. Tq sheila.. :)

      Husband rina yg ajak pergi.. Kira dia ok la tu kot bersesak2 kat situ.. hahaha.. :)

      Delete
  7. Beli sikit-sikit je Rina wet tissue tu. Tengok dulu mana yang baby serasi, dah ok, baru borong :D Kulit baby kita tak dapat nak agak, lagi-lagi 1st baby.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok baiklah kak Ain :)

      Nanti sy nak try beli brand pureen satu dua ke..

      Delete
  8. saila g expo last year dapat wet tissue je sbb hilang fokos xtau nk beli apa dah ramai2 tu..huhuhuhu! end up dgn manjaku..sampai skrg hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. dah ramai2 pening terus.. rina pon balik dari expo tu terus pergi manjaku bangi je beli brg2 bby..

      Delete
  9. gigih la mom to be ni shopping brg2 baby ye. hehehe. akak kan beli brg keperluan baby secara lengkap totally masa baby 8 bln dlm perut. giler dasat woo nak bawa perut boyot masa tu. sbb ade yg kata perut akak dah menurun. tapi akak ok je, masih steady je..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gagah kan diri kak pergi beli brg2 baby.. huhuhu.. walaupon jalan dah mengah2.. :p

      Delete