Followers

Saturday, 24 January 2015

Pregnancy Journey - Appointment 3D/4D Scan

Hi & Assalammualaikum..

31 Dec 2014

Dah nak masuk 20minggu baru lah sy excited nak pergi buat scan 3D/4D ni..
Sebelum tu google dulu review ex m2b..
Ramai yang suggest pilih Miss Jezzlyn..
Klinik paling dekat Miss Jezzlyn ada kat Seri Kembangan Serdang..

Jadi nya, sy pon google la macam mana nak buat appointment untuk scan 3D/4D ni..
Mula2 pergi dulu laman web BAYI-IBU.com..
Lepas tu pilih tab 3D 4D Scan Malaysia, klik online appointment..
Dah dapat masuk online appointment tu, register dulu untuk boleh kan kita log in..


Ni gambar yang dah berjaya register..
Sebelum register tu, pilih dulu klinik mana kita nak buat scan 3D/4D..
Ikut je apa yang website tu mintak..
Senang je buat ni..


Lepas tu boleh la check email yang appointment kita tu dah confirm..


Sehari sebelum akan dapat reminder untuk appointment kita tu..


Di sebabkan sy nak jugak Miss Jezzlyn untuk appointment sy, postpone appointment..
Sebab dalam general appointment booking information dah bagitau, Miss Jezzlyn cuti bersalin dari 8 Dec 2014 hingga 8 Jan 2015..
Happy nya boleh reschedule..
Kalau tak, tak dapat lah scan 4D dengan Miss Jezzlyn.. Hihihi..
Dapat date baru untuk appointment 15 Jan 2015..

Ni info lagi untuk scan 3D/4D ni, boleh klik FAQ 3D 4D Malaysia..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Assalamualaikum.. dulu nak juga scan dengan Miss Jezzlyn tapi ramai sangat. haha terus pergi klinik sofea kat puchong tu

    ReplyDelete
  2. Yeayyyy emma pun scan dgn miss jezzlyn. Bile tgk baby... Allah rasa mcm x percaya je baby tu ade dlm perut emma.

    ReplyDelete