Followers

Wednesday, 14 January 2015

Pregnancy Journey - Ovulation Prediction Kit (OPK)

Hi & Assalammualaikum..

Sy dapat info ni dari Blogger Dila..
Mula2 tu baca sekali lalu je masa belum kahwin..
Dah kahwin ni, carik balik entry dila sebab nak info.. Heee..
Lepas tu whatsapp dila terus nak tahu lagi detail..
Tq Dila.. :)

Selain kita kira manual waktu subur, boleh guna OPK ni untuk tahu kesuburan kita bila..
Kalau sapa2 tengah usaha nak baby, boleh try guna OPK ni..
InsyaAllah membantu..
Kita mencuba selagi boleh..
Tak salah kan mencuba.. :)

Dila share satu FB ni yang jual OPK murah..
Memang murah.. RM1 je satu OPK ni..
Dulu sy survey kat farmasi, satu OPK je RM5 macam tu.. T__T


Boleh beli OPK kat FB HCG Pregnancy & LH Ovulation Test Strip Murah..
Owner FB ni akan consult kita sampai kita berjaya..
Cuma dia akan berurus dengann kita dia melalui PM kat FB je..
Kira urusan jual beli soal jawab kena PM je..
Whatsapp tak di layan..


Penghantaran pon cepat..
Dalam masa beberapa hari dapat dah parcel..


Di sertakan sekali flyers untuk rujukan..
Kalau tak tahu nak guna macam mana, boleh tanya PM kat owner FB tu..
Rupa OPK ni macam lebih kurang pregnancy test kit tu..
Cara nak guna pon sama..
Celup je kat air kencing..
Cuma result je untuk tahu kita subur ke tak time tu..


Sy beli 10pcs dulu..
Kalau tak cukup, boleh beli lagi..
10pcs RM10 + RM6 untuk postage..
Memang murah & berbaloi..


Alhamdullilah  cycle ke 2 (period bulan kedua nya) sy berjaya..
Masa cycle pertama tak berjaya tu, memang frust bila period turun.. Y___Y
Rasa macam, apa lagi yang tak kena ni.. SobssSobss..
Tapi sy cuba positif kan diri, cuba lagi untuk cycle ke 2..
Alhamdullilah rezeki penghujung syawal tahun lepas time tu..
Sekarang kandungan dah 25weeks.. :)

Sy beli 10pcs OPK ni, tapi tak habis guna pon..
Ada lebih 1pc.. Bagi kat officemates pulak untuk dia try..
Sapa2 nak try guna OPK ni, boleh beli kat FB yang sy bagi kat atas entry ni..
Selamat mencuba!

Love, Rina Ellisa

13 comments:

  1. Kita tengok je sempat , beli tak sempat. Hahahaha. :D

    ReplyDelete
  2. saya pun berjaya peknen pas guna opk. bersalinkan arwah adam 22/8/13, hampir setahun mencuba, tp gagal je, akhirnya , penghujung ramadhan 2014, allah bg rezeki peknen utk kali kedua...skrg dh 30w ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhammdullilah ada jugak rezeki kan sis lepas cuba guna OPK ni.. :)

      Delete
  3. Akak pun try yang ni RIna lepas 3tahun try dapatkan Rizqin adik tidak berjaya... Akak beli 30strip terus untuk 2cycle... Alhamdulillah sekali cycle akak terus lekat.... Dah nak bersalin dah ni... Doakan ye.... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaa terus 30strip akak beli.. Alhamdullilah ada rezeki kan kak..

      Semoga dipermudahkan semua nya kak.. Amin :)

      Delete
  4. hhehe tahniah! kite jenis period on time. so donlod period kalendar kat henpon die bagitau bila masa subur. alhamdulillah dah 6 minggu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rina ada jugak guna apps kat fon.. Tapi tak berjaya Y__Y

      Waaa dah pregnant.. Tahniah Awak! :)

      Delete
  5. Alhamdulillah..rezeki..cik mah x guna pu ni..hehe...guna period tracker je masa tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah rezeki.. Rina guna period tracker tu tak berjaya.. hihihi :p

      Delete
  6. Rina sameee, fadh dlu pown beli OPK ni..alhamdulillah 2nd trial lekat..hehe

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum rina. sheila pun tengah mencuba untuk 2nd baby. ehhehe. dulu beli OPK dari blogger kak shakina farhan tapi tak sempat guna, Allah kurniakan Adam... hehhee take care mummy to be ~~~

    ReplyDelete