Followers

Sunday, 18 January 2015

Pregnancy Journey - Page FB For Mom To Be

Hi & Assalammualaikum..

Nak jadi ibu ni, macam2 kena ambik tahu..
Dari sekecik-kecik benda pon, sampai la ke besar alam..
Dulu masa belum kahwin, tak kesah pon kan pasal ilmu2 keibubapaan ni..
Dah nak jadi mak apak ni, kena jugak tahu..
Belajar sikit-sikit apa yang patut..

Kat bawah ni list page FB yang sy follow untuk tambah ilmu..
Sy start tahu pregnant je, terus search page kat FB apa yang ada..
Carik ilmu di awal-awal pregnancy..


Page Mom To Be(M2B) after Bride To Be (B2B)

Kat dalam page ni, m2b akan share pengalaman diaorang yang first time pregnant..
Daripada situ kita boleh tambah ilmu apa2 yang kita tak tahu..
Kena rajin scroll post2 yang lama-lama..


Page Pregnancy Group (TTC Malaysia)

Page FB ni pon lebih kurang je dengan page FB kat atas tu..
Takpe add je page banyak2..
Lain page, lain orang share2 pengalaman..


Page #Bfmembers

Kat page ni ibu-ibu share pengalaman menyusu diaorang..
Seronok tengok macam2 pengalaman ada..



Page Nama-Nama Indah yang Bermakna

Kalau mencarik nama anak, boleh add page ni..
Page ni boleh tanya maksud nama kat ustazah..
Just post je status, nanti insyaAllah akan ada ustazah yang membantu..

Kalau ada page untuk m2b yang lain, bagitau la..
Boleh kita share share ilmu yang ada :)

Love, Rina Ellisa

9 comments:

  1. Naseb awak buat entry ni , kita lupaaaaaa da nama page awak suruh tengok. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. Takpe kita share sama2 yea makcik :)

      Delete
  2. Ha..mcm ni lah..baru ibu yg sngt rajin...rajinkan baca pengalaman ibu2 lain..so dptlah ilmu baru..mana yg xphm br tanya..bgus2..cik mah suka..take care ye..

    ReplyDelete
  3. wahhh bagusnyer M2B ni.. semoga semuanya baik2 rina :)

    ReplyDelete
  4. wahhh..tahniah rina..akak baru tau awak preggy. hehehe

    www.suriaqistina.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum rina, betull.. masa mengandung ni kena banyak membaca pengalaman2 orang.. nanti bila dah bersalin senang, tahu apa perlu buat. hehhee semoga dipermudahkan segalanya. group mom to be malaysia, rina join tak?

    ReplyDelete