Followers

Sunday, 25 January 2015

Pregnancy Journey - Shopping Barang Baby Lagi

Hi & Assalammualaikum..

24 Jan 2015 (Sat), Expo Baby PWTC

Bila dapat buat checklist newborn baby, dah tau gender, kandungan pon dah 6bulan lebih..
Laju je ajak eshat shopping barang baby..
Orang-orang tua cakap 7bulan ke atas baru beli barang baby..
Takpe la sy awal sebulan la beli barang-barang.. Hihihi..
Ni pon banyak jalan dan mengah-mengah..


1pack besar (2pcs) - RM10.. Sy beli 2 pack
2 pack kecik (6pcs) - RM13
Total = RM33

Wet tissue beli kat booth Johnson baby masa expo baby kat pwtc..
Biras bagitau anak dia tak serasi guna wet tissue pureen..
Naik ruam-ruam kat potpot dia..
Terus sy berbelah bagi nak beli wet tissue pureen..
Tu borong beli wet tissue johnson baby ni..

Dah balik rumah, dah belek2 baru perasan wet tissue ni untuk muka dan tangan..
Sesuai tak untuk lap potpot baby jugak?
Ada jugak suggest beli wet tissue pureen colour oren..
Takpe nanti sy try beli satu pack dulu..
Try tengok yang mana satu baby sy serasi nanti..


Baju 4helai ni beli kat expo baby pwtc jugak..
Tengok kat semua booth, nampak semua baju pink je..
Naik juling dahhhhh.. Hahahaha..

Barang-barang yang di beli :-
Stokin- 3helai RM8
Barut -  RM5 sehelai. Sy beli 2helai..
Baju rompers pink - RM15
Baju lubang putih
Baju putih pink
Baju pink - RM15

Stock barut baru ada 4helai.. Tak cukup kena beli lagi lepas ni..
Barut dalam di lema ni.. Nak beli siap atau nak buat sendiri je..
Bila google tutorial nak buat barut macam senang..
Tapi penyakit MALAS tu menjadi-jadi.. Y__Y


Tengok kat expo baby pwtc tu macam takde yang menarik lagi, eshat ajak terus ke manjaku bangi pulak..
Beli barang-barang kat sana..

Kitaorang beli barang-barang :-
Napkin
Sarung Tangan & Kaki
Topi
Cotton Bud
Syampoo & Sabun Badan
Bedak
Losyen
Pencuci botol susu
Detergent ABD - Pencuci baju baby
Total = RM160 ++

Geram tengok mittens & booties kat manjaku bangi tu..
Murah2 & comil2 pulak tu..
Nanti nak repeat shopping lagi kat sana..

23 Jan 2015 (Fri), Downtown Mines Serdang

Jumaat malam eshat ajak pergi downtown mines dia nak carik barang..
Jalan-jalan tengok berkenan dengan legging & rompers baby..
Beli la satu buat tambah2 baju..


Legging - RM10
Rompers - RM20
Kipas - RM15
Total = RM35

Rompers tu eshat nak sangat beli..
Dah jati anak negeri sembilan macam gitu la..
Pantang nampakkkkk.. Hahahha..
Kipas tu sy nak beli sebab sejak-sejak ni terasa panas amat-amat sangat..
Cepat berpeluh..
Dah beli boleh la pakai lepas ni..
Boleh standby letak kat stoller anak jugak nanti..
Time mengandung ni sy guna, baby dah keluar nanti bagi baby guna pulak..
Kan jimat tu.. Huhuhu..

27 Jan 2015 (Tues), Mydin Putrajaya

Beli barang-barang dapur kat putrajaya, tengok sekali barang-barang baby..
Ada yang berkenan beli lagi..
Beli sikit-sikit takde la terasa sangat..


Hanger kecik - 24 pcs
Topi
Sarung tangan & kaki
Sapu tangan
Baju lubang - 2pcs
Bib - 1 pc

Ingatkan nak beli storage box kat mydin putrajaya tu..
Haritu kitaorang datang ada jual storage box yang siap ada roda..
Sekali datang lagi sekali dah habis..
Takde rezeki nak beli..
Takpe ada masa lagi survey kat tempat lain..

1 Feb 2015 (Sun) Billion Bangi

Bila tengok baju2 baby, macam tak cukup je..
Ada lebih kurang 6 7 helai rasa nya..
Macam kena beli lagi je..
Tak menyempat-yempat nak shopping lagi nanti..
Terus ajak eshat pergi billion bangi beli baju2 baby..
Dasar tak sabar betul.. Hihihi :p


Haaa ambik 7 helai terus beli baju..
Puas hati sy dapat beli baju warna putih lubang-lubang tu..
Ada 2 helai beli saiz newborn, yang lain-lain tu beli saiz besar sikit..
Stop membeli untuk bulan ni..
Bulan depan kita sambung beli lagi..
InsyAllah ada masa lagi..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment