Followers

Thursday, 15 January 2015

Pregnancy Journey - Tq Makngah!

Hi & Assalammualaikum..

29 Nov 2014, Saturday



Tq makngah bagi baju newborn comil ni..
Ika bagi baju baby ni je, terus tak sabar nak shopping barang2 baby..
Ni kira baju first untuk bby sy..
Tapi tengah survey & buat checklist lagi ni..
InsyaAllah dah tahu gender baby baru start pergi beli barang-barang baby..

************************************************************************************************************************************************************

Haritu lepas pergi kenduri member eshat kat putrajaya, pergi survey barang2 baby kat manjaku bangi..
Masuk je aaaaaa pening2 mana nak start pusing2 ni..
Start jalan kat bahagian botol susu dulu, lepas tu baju, lepas tu tak tentu arah.. Hahaha..
Baju-baju mickey pon comil-comil..
Lagi2 sarung tangan & kaki.. Alaaa kiut nyee!!!!!!!!

Sy survey barang-barang kat bawah ni :-
- Sabun basuh baju ABD pureen 1.2kg RM15.90 (powder)
- Lapik salin pampers (medium RM15.90), (large RM25++)
- Napkin pureen 10pcs RM28++
- Napkin anakku 10pcs RM31++
- Kelambu RM20++
- Beg baju baby leopard RM89.90

Barang2 tu je sempat ingat harga..
Yang lain2 lupe dah... Y___Y
Tingkat atas ada troller, carseat, katil baby..
Cuci2 mata tengok apa yang best2..
Kepala sy dah start pusing2..
Tak larat dah nak tengok barang2, terus ajak eshat balik..

Love, Rina Ellisa

14 comments:

  1. hehe..sila visit web littlewhiz, one baby world & fabulousmom..manjaku pun ade web juge..gud luck!

    ReplyDelete
  2. haha...samalah masa kite dulu.xreti...blurr je tengok brg baby, nak beli ape, hrga ok ke tak semua.
    apa pun semoga semuanya dipermudahkan yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. tapi lama2 tahu sendiri apa nak beli hasil dari baca review blog2 b2b kan.. :)

      Delete
  3. Wahhhh.. tahniah Rina. Samalah mcm bie, bingung nak beli apa dulu. Bila kumpul sikit2.. Alhamdulilah. Semua benda terbeli juga akhirnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Bie.. Tahniah utk Bie jugak tak lama lagi dapat baby :)

      First time nak jadi ibu, memang akan lalui kan apa yang nak di beli.. Hehehe..

      Delete
  4. Akak nak masuk anak 2 pun tak tahu nak beli apa.... huhuhuhu... Semalam pack baju utk ke hospital rasa macam banyak lagi yang kurang....ke perasaan sendiri....huhuhuhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa perasaan sendiri tu kak.. Hihihi..

      Delete
  5. Hehe...bestkan..mula2 mmg pening tgok..lama2 nnti pandai..yg penting listkan..jgn sampai membazir..beli n xguna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. mula2 macam blur je.. dah lama2 bila baca review m2b baru dapat list kan brg2 baby..

      Delete
  6. comel jea tgk baju baby.kecik molek jea

    ReplyDelete