Followers

Tuesday, 20 January 2015

Putrajaya Parents & Baby Carnival 2014

Hi & Assalammualaikum..

30 Nov 2014 (Sun), PICC Putrajaya

Sepatutnya plan nak pergi Pureen Clearance Sale kat Shah Alam..
Di sebabkan kat putrajaya ada expo baby..
Kita pergi yang kat PICC jela..
Lagipun kitaorang cuma nak pergi survey2 je dulu..
Tak tau nak beli apa lagi..
Sebab kandungan sy baru je 4bulan lebih masa tu..
Awal lagi nak beli barang-barang baby..

Sampai PICC dalam pukul 1lebih..
Mula-mula masuk je tengok macam eh sikit nye booth yang ada..
Rupa nya kat hall dalam ada lagi daaaaaa..


Karnival ni berlangsung 28 - 30 Nov 2014..


Kitaorang masuk dari arah lain..
Tak nampak register kaunter ni..
Dah nak balik baru la register..


Stoller brand sweetheart ni harga RM499 termasuk car seat..
Eshat dah berkenan.. Siap tanya kedai kat mana.. Sekali kedai diaorang kat Penang daaa.. Huhuhu..
Takpe kita survey2 dulu..




Masuk je hall ni, orang tak ramai macam kitaorang pergi expo baby mid valley haritu..
Boleh jalan dengan aman kat dalam ni..
Aircond pon rasa..
Tak tau la kenapa tak ramai orang..
Ke orang dah ramai datang hari sabtu??

Pusing2 tengok booth apa yang ada..
Banyak jual baju2 baby, nursing pillow, botol susu, set mandian, barut homemade, bengkung ibu..
Harga pon murah-murah..


Jalan-jalan jumpa booth Kekabu Asli Design2U..
Sy memang follow FB akak ni..
Owner Kekabu Asli ni sangat peramah..
Sy tanya harga complete set termasuk tilam baby, comferter, nursing pillow dalam RM700 lebih..
Ada free bantal karipap 2pcs rasanya..
100% original guna kekabu..
Sesapa yang berminat, boleh pergi kat FB Kekabu Asli Design2U..
Design2 memang lawa-lawa..


Ada talk penyusuan baby jugak..
Sy sempat dengar kejap je..
Tu pon tumpang duduk.. Sebab kepala pening.. T___T


Cuma goodies bag je tak berapa best.. Hihihi..
Dapat pamplet, paper Sinar Harian & gula gula mint je..
Expo baby kat Mid Valley haritu best.. Macam-macam dapat..


Sy beli barut homemade ni 2pcs.. RM5 sehelai..
1pc beli kat booth lain, 1pc beli kat booth lain..
Gender baby pon tak tahu lagi..
Beli je la warna selamat..

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. Bgusnyer rajin g...cik mah g skali je.masa nk masuk 6 bulan..siap2.wat list n beli.mana yg nk...malas nk g bnyk kali..brng2 lain belk kat gm n kedai2 biasa....barut cik mah diy je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la rina rasa macam nak DIY je barut.. Tengah cari mood.. huhuhu..

      Delete
  2. Rajin berjalan nanti senang bersalin ;)

    ReplyDelete