Followers

Tuesday, 10 February 2015

Majlis Aqiqah Baby Muaz

Hi & Assalammualaikum..

7 Feb 2015 (Sat), Bukit Changgang

Kalau takde majlis2 macam ni, memang tak berjumpa pon sedara mara sebelah arwah ayah..
Lagi-lagi arwah andung dah takde, lagi susah la kitaorang nak jumpa..
Bila Kak sheila (cousin) jemput datang majlis aqiqah anak kedua dia, mesti kena pergi jugak..
Last jumpa kak sheila masa wedding sy bulan 5 tahun lepas..
Rindu kat dia..
Kak Sheila ni rapat sangat-sangat dengan andung..
Dulu dia la duduk dengan andung kat Langat tu..
Jadi teman gaduh andung hari-hari.. Hihihi..
Anak sulung dia pon membesar dengan andung, sampai pandai cakap minangkabau..

Sy dengan mak sampai dalam pukul 4 macam tu majlis tengah berlangsung..
Buat sekali doa selamat ateh (mak kak sheila) nak ke umrah minggu depan..
Tunggu majlis aqiqah habis, baru masuk dalam jumpa kak sheila..


Adat orang jawa rebut-rebut duit syiling masa majlis aqiqah..
First time sy tengok ni..
Macam kat tempat sy, masa majlis kahwin je baling gula-gula dengan duit..


Sy duduk ketepi pon duit datang depan mata.. Hahaha..
Nak taknak, kutip jela.. Dapat la RM2.40..
Seronok giler main rebut-rebut duit syiling..
Ingatkan budak-budak je suka..
Nak jadi mak budak ni lagi la suka.. Hihihi..



Haa ni lah baby muaz, 2bulan 7hari..
Anak kedua kak sheila pon baby boy jugak..
Behave je dia duduk dalam car seat tu..



Pokcu ashiq geram dengan muaz..
Dia cium-cium, dia pegang-pegang tangan baby muaz..


Turn maklong pulak selfie dengan muaz..



Semoga muaz membesar dengan sihat yea sayang..
Nanti baby maklong keluar, boleh main sama-sama kan..


Ni doorgift masa majlis aqiqah muaz haritu..

Love, Rina Ellisa

9 comments:

  1. Betul tu..masa kenduri lah kan nk jumpa nk sedara mara...semoga muaz membesar dgn sihat n soleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. kalau hari biasa memang tak berkumpul ramai2.. tq cik mah :)

      Delete
  2. Rina dah bam bam. Tambah2 comel dah!

    ReplyDelete
  3. Kemain comel lagi duduk dalam car seat tu. Yang buyong tu pun somel juga. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. somel ke mak buyong tu?? tq makcik.. :p

      Delete
  4. rina, Sya br perasa your answer. hahaha. tnggu punye tunggu I br jek kenduri last week yang. I bedal jek ape yg ade. hahahaha

    omei nyeee bakal mommy ni. nak jugakkkk. doa Sya boleh join the club gk taw. ngeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah syaaaaaaaaaaaaa!!! Yeay welcome to the club :)

      Cepat2 update pasal wedding tau.. nak baca ni..

      InsyaAllah lepas ni turn sya pulak jadi m2b..Amin :)

      Delete
    2. amin..

      macih2.. insyaallah kalaw free nnt sya update. skang hectic sket ngn nk report kt tmpt keje baru pe sume. gpon kite pemalu nak share pics bagai. hahahaha

      Delete