Followers

Thursday, 5 March 2015

Pregnancy Journey - Kenduri Doa Selamat

Hi & Assalammualaikum..

28 Feb 2015 (Sat), Salak Tengah Sepang

2 3 kali jugak reschedule date nak buat kenduri doa selamat sy dah 7bulan ni..
Weekend bulan Feb haritu memang penuh..
Last sekali pilih 28 Feb untuk buat kenduri..
Walau macam mana pon kena buat jugak bulan dua ni..
Takot tak sempat nak buat kenduri, tau-tau sy dah beranak je nanti.. Hihihi..

Kenduri doa selamat 7 bulan ni kalau orang dulu-dulu panggil "lenggang perut"..
Tapi sy taknak orang sebut-sebut lenggang perut ni..
Kalau salah pikir, benda ni dah jadi lain pulak..
Nak cakap lebih-lebih pon sy tak tahu orang dulu-dulu punya acara "lenggang perut" ni macam mana..
Cakap kenduri doa selamat je cukup..
Buat tahlil sikit, bacaan doa untuk di permudahkan urusan sy bersalin pon dah cukup..
Dan jamu sedara mara dan kawan-kawan makan..


Nenek tumbang kambing sekor untuk aqiqah kan arwah anak nenek yang sulung..
Menu utama haritu ada kari kambing..
Pakteh masak memang power & sedap!

Menu lain haritu ada :-
1) Mee kari
2) Meehun soup
3) Bubur kacang + roti
4) Kuih karipap
5) Kuih donat
6) Roti jala


Ada miss comunication dengan group tahlil..
Sepatutnya majlis mula lepas asar..
Tapi pukul 3pm lebih macam tu diaorang semua dah sampai..
Takpela, kita mula kan je terus bacaan tahlil..

Bacaan tahlil untuk :-
1) Rusdan Bin Abu Hassan (Arwah Ayah)
2) Hjh Derama Bt Dalin (Arwah Andung)
3) Muhammd Izz Rizzqi Bin Mohd Nizam (Arwah Anak Ika)
4) Maimunah Bt Nikmat (Arwah Nekyang - Mak Nenek)
5) Mohd Noh Bin Saad (Arwah Tokyang - Abah Nenek)
6) Saiful Azrin Bin Tazali (Arwah Sepupu - Anak Makteh)
7) Rasul Bin Mohd Noh (Arwah Adik Nenek)
8) Kamaruzzaman Bin Mohamed (Arwah Pakcik - abang mak)



Sy tak berkesempatan nak join bacaan tahlil..
Sibuk kat dapur.. T___T


Sempat bergambar dengan beberapa orang group tahlil..
Makcik-makcik yang lain dah balik..


Selesai tahlil dan doa selamat untuk sy, duduk kejap ambik nafas..
Sy dah tak larat nak buat kerja banyak sangat..
Kaki pon dah start bengkak..

Dah duduk kejap sementara tunggu kawan-kawan dan family mertua sampai, apa lagi bergambar la..
Hahahhahaha..


Ada cakap kitaorang macam kembar..
Sama kat mana?????????


Baby bump 7bulan (31weeks 6 Days) dah! :D


Nak jugak selfie dengan buah hati kitaaaa..

Tak lama tu, kengkawan sy & kawan eshat pon sama..
Family mertua sampai last sekali..




Sarah kena balik awal..



Nad, Lin, Erma & Asrina..


My family in law..

Tq semua datang majlis doa selamat ni..
Doakan urusan bersalin sy di permudahkan nanti..
Neves pon ada ni.. :p

And last layan gambar Ika & Izzara kat bawah ni! :p




Geram betol tengok budak kenit ni..
Orang cak cak dia, sikit pon tak nak gelak.. Hahahaha..

Alhamdullilah selesai dah majlis doa selamat sy..
Terima kasih banyak kat Mak & makcik2 bertungkus lumus masak semua..
Moga dipermudahkan segala urusan sehingga sy selamat bersalin nanti..
Amin Ya Rabb..
Doa kan sy yea kawan-kawan.. :)

Love, Rina Ellisa

9 comments:

  1. yg penting baby bawah sekali tuu comeyy sangattt :)
    moga2 akak pon dapat baby comeii camtu anak soleh/solehah dipermudahkan segalanya insyaAllah :)

    ReplyDelete
  2. Arghh ! Nampak gemok. Hahaha. Stress. :P

    Semoga semuanya dipermudahkan makcik , jangan lupa mendobi baju tu cepat. Sekeh kang. Ekekekeke. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gemok tang mana makcik oooiii awak tu..

      Tengah ambik mood nak mendobi baju baby ni.. :p

      Delete
  3. comey tuan punya blog nie...ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan di puji kak.. kembang kucup nanti.. Hehehehehe..

      Delete
  4. kecik je perut.. hehehe tapi semoga semuanya lancar eh rina.. tp awak berseri2 nooo muke mommy ni

    ReplyDelete
  5. Tantek nye bakal mommyyy niiii... moge selama semua Rina.. Aminn

    ReplyDelete