Followers

Monday, 30 March 2015

Pregnancy Journey - Dobi Baju Baby Part 2

Hi & Assalammualaikum..

29 March 2015, Sunday

Bersambung dari part 1..
Part 2 ni sy basuh lampin, towel, & blanket baby..
Ada basuh barut 2 3 helai jugak..
Lepas tu basuh sekali kelengkapan sy masa dalam pantang nanti..
Macam kain batik, tudung express & stokin..
Basuh sekali sarung cadar tilam kekabu baby..


Rendam dulu kain lampin, towel, blanket & barut..
Biarkan sekejap, lepas tu bilas dan buat next step..
Tengah menaip ni, terbau-bau pulak bau sabun basuh ABD pureen ni..
Wangiiiiiiiiiiiiiii!!!


Mula-mula sy nak basuh guna mesin basuh je lampin-lampin ni semua..
Mak cakap nanti rosak lampin tu sebab baru lagi tak guna..
Jadinya, gigih jugak la basuh guna tangan dengan bantuan eshat..
Kalau sorang2 pengsannn.. Hahaha.. :D

Kain batik ehsan dari mak, mak mertua & nenek..
Nak sy ada stock kain batik kat rumah memang takde la.. Hihihi..
Nasib baik lah ada mak, mak mertua & nenek bagi sehelai dua sorang..
Ada dalam 5helai macam tu kain batik untuk pakai dalam pantang nanti..


Sidai sekejap je..
Agak-agak dah kering terus angkat..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment