Followers

Wednesday, 4 March 2015

Pregnancy Journey - Survey Tilam Kekabu Baby

Hi & Assalammualaikum..

Nak beli tilam baby pon pening..
Macam2 jenis, design ada sekarang ni..
Dari murah sampai ke mahal beratus ratus pon ada set tilam kekabu ni..
Kat bawah ni shortlisted hasil survey2 sy sebelum nak beli tilam kekabu baby..

1) KEKABUONLINEDOTCOM


Online shop kekabuonlinedotcom ni boleh tahan jugak harga nya..
Sebab dah famous keluar tv semua..
Diaorang pon dah banyak bagi2 gift kat retis..
Tapi dia ada jual combo-combo..
Boleh survey kalau ada yang berminat..

2) KEKABUASLIDESIGN2U


Online shop kekabuaslidesign2u ni murah sikit berbanding yang pilihan pertama tu..
Sy dah 2 kali jumpa owner kekabuaslidesign2u ni masa diaorang bukak booth baby expo..
Owner dia peramah & senang di bawak berbincang..

1) KEKABU EMI (PEMBORONG PISANG & FROZEN FOOD)


Ye Kak Emi ni ada jual set tilam kekabu baby..
Dia memang jual pisang, makanan forzen, goreng pisang semua..
Dalam masa yang sama, dia jual jugak set tilam kekabu baby, bantal kekabu dan kekabu je pon ada..
Dalam kedai dia tu macam2 ada..
Kedai dia kat Pekan Salak (Dekat dengan traffic light simpang tiga nak masuk ke jijan)..

Sy jumpa lambat kedai kak Emi ni..
Sy dah ada berkenan kat design sarung tilam kekabu online shop yang lain.. T__T
Nanti nak beli bantal kepala dewasa kat Kak Emi..
Kat dia murah sikit berbanding online shop yang lain..
Bantal kepala dewasa RM28 1pc standard size
Kalau beli 5pcs dapat RM100 je..
Kan berbaloi-baloi tu..

Love, Rina Ellisa

10 comments:

  1. Haritu kita beli bantal tido kekabu dekat Kuala Selangor. 20 hengget sebiji ! Hahahaha. Puas hati. Kita pun usha yang nombor 1 tu. Nombor 2 belum tengok lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah makcik RM20 sebijik.. memang puas hatiiii!! Hahahaha..

      Haaa sila2 terjah yang no 2..

      Delete
  2. hahahaha una kalau ada baby semua pki recycle punye.. sbb tilam kekabu ni mmg tahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tilam kekabu ni bertahun boleh tahan kalau pandai jaga kan..

      Delete
  3. Cik mah.beli yg biasa je..sbb xle.ngan kekabu..nnti astma..so azwa pkai yg mcm.toto dunlop je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oyke.. mintak2 la baby rina nanti ok pakai tilam kekabu nanti..

      Delete
  4. Kak Emi tu classmate akak time kat Teknik PD
    =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yke kak.. pi mai pi mai tang tu je :D

      Delete
  5. Assalamualaikum. wahh bestnya survey. sheila tak sempat nak beli tilam kekabu ni. sampai skrg adam tidur setilam dengan umi baba dia. ahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Sheila..

      Ada masa boleh la survey2.. Kalau takde masa, lupa kan jela.. Hihihi..

      Delete