Followers

Wednesday, 22 July 2015

2 Syawal 1436H

Hi & Assalammualaikum..

18 July 2015, Saturday

Raya kedua pagi duduk rumah tunggu tetamu datang..
Tengahari baru siap-siap keluar jalan raya..


OOTD Cik Raudhah hari raya kedua..
Ngam-ngam je baju kurung ni..
Tak lama boleh pakai..
Comil anak ibu pakai baju kurung ni.. :)


Aik nampak mok pulak raudhah dalam gambar ni..
Salah pose ni ibu..
Ibu takde beli handbag pon untuk raya tahun ni sebab Raudhah "handbag raya" ibu paling mahal tahun ni..
Tak ternilai harga "handbag raya" ibu tahun ni..
Ibu Abah seronok excited sambut raya tahun ni sebab ada Raudhah.. :)


Rumah pertama beraya ke rumah makngah kat sg merab..
Lepas tu rumah kedua ke rumah kenalan makjang(babysitter anak makjang time kecik2 dulu)..
Besar2 dah sepupu sepapat sy ni..
Boleh kahwin dah ni..


Ekin schoolmates Teknik ERT Setapak KL dulu..
Lama dah tak jumpa dia..
Last jumpa masa wedding sy last year..
Ekin anak pada baby sitter makjang dulu..
Dulu balik asrama ada jugak tumpang ekin balik..
Tu yang kenal ekin dan family dia..


Musim buah kan sekarang ni..
Tengok tepi rumah ekin de rambutan bergayut-gayut..
Eshat apa lagi ambik galah laaa..
Berterabur rambutan jatuh..


Antie ekin nak selfie dengan Raudhah..
Cepat2 kawen kin..


Raudhah nak bergambar dengan onyang juge..
Satu raya tak sempat nak bergambar dengan onyang..
Onyang sibuk layan sedara mara datang..

Petang dah siap-siap packing nak balik kampung eshat kat Kuala Pilah..
Dalam pukul 6lebih gerak balik..
OTW balik kampung petang tu, jemm sikit..
Pukul 8baru sampai kampung..

Sampai kampung je Abg & faten dah nak balik, sepupu eshat pon dah nak balik..
Tapi sempat lagi bertukar-tukar ampau time tengah sibuk ada yang baru sampai, ada yang nak balik, ada yang nak keluar beraya.. Hahaha..
Bila ingat-ingat balik kelakar pulak..
Ampau raya tetap bertukar-tukar tangan..


Sampai kampung pon dah malam, tak sempat nak beraya kemana..
Esok je la kita keluar beraya..
Cik Raudhah pon dah kepenatan beraya siang tu..
Time untuk caj bateri, esok nya kita sambung raya lagi..


Cousin eshat, abg iwan faten & antie cik bagi raudhah baju...
Nanti dah muat raudhah pakai yea..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Alahaiii comelnya Raudhah. Best tak Raudhah raya. Mesti banyak collect duit raya kan kan kan?

    ReplyDelete