Followers

Thursday, 20 August 2015

Journey of Princess RA : Check Up 4 Months

Hi & Assalammualaikum..

18 Aug 2015 (Tues), KK Dengkil

Tak sabar ibu nak bawak Raudhah check up sebab nak timbang berat..
Seronok bila tengok berat anak naik..

Sampai KK rergister dulu, lepas sejam baru turn raudhah.. T__T
Memang bercinta menunggu..
Nasib la Raudhah ek ek sikit je nak tidur..


Mula2 timbang berat dulu..
Berat Raudhah naik dari check up 3bulan haritu..
Dari 5.1kg naik ke 5.9kg..
Tinggi 61cm dan BMI dia pon ok..
Alhamdullilah..

Lepas timbang & review dengan nurse semua, Raudhah kena cucuk pulak..
Apa cucuk????
Huwaaaaaaaa ibu yang nevessss..

Lepas raya haritu Raudhah batuk selsema, jadi nya tak jadi nak bawak dia cucuk 3bulan..
Terus postpone cucuk sampai la nak bawak dia check up 4bulan ni..
Dah bagitau nurse Raudhah masih ada batuk lagi sikit..
Dia macam batuk2 gatal.. Takde batuk berkahak pon..
Nurse nasihat kan ambik jugak cucuk sebab dah lambat..
Jadinya kita proceed je cucuk check up haritu..
Cuma kena pantau Raudhah kalau ada demam ke apa lepas cucuk tu..
Sekarang dah kurang baby kena cucuk akan demam..


Yeayy anak ibu dah cucuk 3bulan..
Next check up 22 sept 2015..
Cuma jumpa nurse je..
Rehat sebulan kena cucuk..

Love, Rina Ellisa

2 comments: