Followers

Saturday, 1 August 2015

Journey Of Princess RA : Checklist Aqiqah RA

Hi & Assalammualaikum..

Bab raya setel, sekarang bab aqiqah Raudhah pulak..
Masa buat preparation raya haritu pon dah survey sikit-sikit dah untuk aqiqah Raudhah..
Tapi mood raya tu menguasai segalanya..
Kita hold dulu preparation aqiqah..

Date aqiqah InsyaAllah 30 Aug 2015 hari ahad..
Ingatkan nak buat aqiqah raudhah lepas habis pantang..
Tapi time tu dah nak puasa, tak sempat kalau nak buat preparation last minit..
Dah bincang semua dengan eshat, kita buat lepas raya la..
30 Aug tu pon macam date pack jugak la..
Ramai yang buat kenduri kahwin, ada yang balik kampung..
Sebab isnin tu public holiday merdeka kan..

Sekarang raya pon dah hujung-hujung je, boleh dah pikir untuk preparation Raudhah..
Ibu sangat excited ni nak buat macam-macam untuk aqiqah Raudhah..
Benda pertama yang sy pikir adalah baju sy, baju raudhah & baju eshat.. Hahaha..
Dasar memang nak baju baru lagi.
Padahal baru je lepas raya, baru je berbaju baru..

Nak buat preparation aqiqah pon kena ada checklist..
Macam nak buat preparation kahwin jugak..
Kalau takde list takut je ada benda tertinggal nanti..
Penting tau checklist ni..

Ni checklist versi sy :-
1. Tarikh, Masa & Tempat
2. Tema Warna Majlis
3. Baju Raudhah, Baju Ibu, Baju Abah
4. Makanan
5. Marhaban
6. Khemah
7. Goodies Bag
8. Photograper
9. Kad Jemputan
10. Senarai jemputan
11. Buai Berendoi

Ni antara checlist yang penting-penting..
Nanti sy akan entry kan preparation on by one kalau sempat..
Haishhh rindu pulak buat preparation kahwin tahun lepas.. Huhuhu..
Sekarang ni buat preparation aqiqah anak..
Lepas tu preparation birthday anak pulak tahun depan..
Cepat sungguh masa berlalu..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment