Followers

Wednesday, 23 September 2015

Convocation Day Muhammad Adib Khusaimi Rusdan

Hi & Assalammualaikum..

Hari2 yang di nanti pon tiba..
Awal-awal sy dah bangun nak pump susu dulu, tinggal kan stock susu kat homestay..
Eshat & raudhah tak ikut ke dewan pagi tu..
Kakcik & nenek pon duduk rumah pagi tu..
Kesian pulak nanti diaorang tunggu lama-lama kat situ..
Kalau kat rumah boleh golek golek baring tidur semua..


Masuk dewan awal-awal cop tempat dulu..
Mak & Cik jamil pergi breakfast dulu..
Mak dah masuk dalam, sy pulak keluar breakfast..


Sebelum masuk dewan, belikan fresh flower ni untuk adib..
Nak jugak bear kuning tu..
Yang pelik nya card wish RM1 sekeping..
Padahal kad keras biasa je potong 4segi..
Buat la kad cantik2 sikit.. Haishhh..

Karipap 3ketul RM2..
Lagi la melampau mahal nyaaaaa..
Kureng sedap pulak tu..

Dalam pukul 8lebih majlis start..
Berdiri ramai-ramai nyanyi lagu negaraku dulu..
Eh macam dah lama je tak nyanyi lagu negaraku..
Terus berkobar kobar nyanyi time tu.. Huhuhu..


Alaaa gambaar blur & jauh pulak..
Mak nak ambik video time ni..
Sekali tak tekan button on.. Hahahahha..
Terekekekeke gelak dengan mak kat situ.. :p


Kalau ayah ada, mesti ayah pon bangga tengok adib..
Hmmmmm mata nak masuk habuk ni.. T__T

Tak lama pon turn adib naik stage..
Dalam pukul 9lebih tu turn dia..
Masa tunggu nama dia kena sebut tu, sy berdebar2, terharu, nak nangis semua ada..
Tapi tahan je..
Ni baru adik yang naik stage ambik sijil dah touching lain macam..
Kalau anak sendiri tak tau la camne touching nye... Huhuhu..

Sy, mak & family selalu ada belakang adib jadi pendorong semangat dia time belajar dulu..
Tahu perit susah payah nye nak hantar dia belajar..
Haishhh kalau di ingat ingat balik boleh masuk habuk mata ni..
Adib layak untuk sijil ni..
Dia pon dah kerja dalam bidang dia ambik ni..

Along sentiasa doa kan adik2 along belajar dalam hidup..
Sentiasa ingat dari mana kita mula dulu..
Dah berjaya nanti, jangan lupa jasa mak & family..
Selalu tolong orang, pandai jaga diri & maruah keluarga..
InsyaAllah Allah akan tolong kita jugak..
Haishhh tak boleh tulis banyakkk..
Mata dah nak masuk habukkkkkkkk..


Sambil2 tu selfie dulu dengan mak.. Hihihi..
Dalam pukul 11 macam tu, majis pon habis..
Terus la sesi bergambar kat luar..






Bergambar dengan family dulu..


Iolls nak fefeeling jugak pakai jubah convo.. Hihihi..





Congrats bro!
U deserve it!!
Kerja puas-puas dulu yea..
Baru pikir nak kahwin..

Kalau ayah ada sama-sama dengan kita, mesti ayah happy jugak kan..
Hmmmm..
Mesti ayah banggi tengok ko dah sampai ke tahap ni Dib..
Usaha lagi untuk terus maju dalam kehidupan kita..
Along selalu ada untuk ko & adik2 yang lain.. InsyaAllah..

Selesai je semua, balik homestay siap2 nak balik dah..
Singgah makan dulu, lepastu zasss terus balik sepang..
Jumpa lagi melaka!


Nah belanjan gambar Cik Raudhah satu!!
Suka dia dapat main bear paklang dia..

Love, Rina Ellisa

1 comment: