Followers

Sunday, 6 September 2015

Journey of Princess RA : Bersunat

Hi & Assalammualaikum..

6 Sept 2015 (Sun), Poliklinik An Nur Presint 15 Putrajaya

Selesai majlis aqiqah Raudhah, next nak bawak dia bersunat..
Dia dah besar sikit baru nak bawak dia..
Nak bawak dia kecik2 lagi, macam takut je..
Padahal ibu dia je takut.. Kihkihkih..


Haaa bergambar dulu sebelum kena sunat ye..
Lunch dulu kat RASA alamanda..
Beli barang2 dapur sikit kat mydin presint 15 dulu, lepas tu baru lah bawak Raudhah bersunat..

2 3 hari sebelum nak datang, sy dah call dulu Poliklinik An Nur ni..
Tahu kat sini boleh sunat sebab dulu Faten (Biras) bawak izara sunat kat sini..
Dah tahu kat klinik sini ok, kita pergi sini je..
Hari sabtu kena call balik tanya doc siapa yang duty..
Ada doctor2 yang tertentu je boleh sunatkan baby girl..

Hari ahad kat alamanda tu baru call klinik tanya doc siapa yang duty..
Dah call , dapat la Doc Raffa yang duty..
Doc Raffa ni je yang boleh sunatkan baby girl..

Hari ahad Poliklinik An Nur ni bukak belah petang..
Pagi tak bukak..
Haa senang la mak2 datang bawak anak sunat hujung minggu..

Sampai klinik, register semua, lepastu terus naik no giliran terus masuk bilik..
Orang time tu sorang je, tu pon tengah tunggu ambik ubat..


Masuk bilik, Doc suruh baringkan Raudhah..
Nurse letakkan dia atas katil tu, bukak seluar dia, tau2 je dia dah beralih arah.. Hahahaha..
Tau je syg awak nak kena sunat kejap lagi.. Hihihi..

Mula2 sy takut nak pegang Raudhah.. Nak suruh eshat je pegang..
Eshat pon penakuit nak pegang, sy pon pegang jela anak dara sorang ni..
Sebab takut dia menjerit menangis.. Hahaha..

Kitaorang tanya doc sakit tak sunat tu??
Doc cakap sakit sikit je..
Cucuk sikit bagi berdarah lepas tu settle..

Mula2 nak pegang Raudhah bagi dia tak bergerak dulu..
Doc baca bismillah je, sy pandang sipi2 je jarum tu..
Dah la panjang, tebal pulak tu.. Haishhhh serammm!!
Doc cucuk je, haaaaaaaaaaaaaa ajaib Raudhah tak menangis pon..
Yeahhhh good girl anak ibu..

Selesai je sunat, kemain seronok dia golek2 atas katil tu..
Kejap je Doc Raffa sunat kan.. Tak sampai 5minit pon..



Anak ibu dah besarrr...
Yeayyyyy!!! :)
Alhamdullilah settle sunatkan Raudhatul Aaishah..
Bill RM45 sahaja..

Love, Rina Ellisa

6 comments:

  1. Lama tak tengok Raudhah, makin comel dan makin chubby dah dia ya.

    Tahniah Raudhah, dah jadi anak dara dah :p

    ReplyDelete
  2. yeayyy raudhah da sunat..mase naurah dlu doc xbg pown fadh tgok..huhu..
    naurah sunat mase 3bln..

    ReplyDelete
    Replies
    1. layke fadh.. klinik rina pergi ni, doc bagi tengok..

      Naurah sunat awal sikit dari raudhah.. hihihi..

      Delete
  3. haihhh cenggitu rupa nya sunat baby girl baru tahu takpa2 boleh amik as pengajaran utk nnt klo ada rezeki :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah pasti ada nanti rezeki utk ko skin.. Usaha & doa byk2 tau :)

      Delete