Followers

Monday, 28 September 2015

Journey Of Princess RA : Hippopo Spa Baby & Wellness

Hi & Assalammualaikum..

27 Sept 2015 (Sun), Empire Gallery Subang

Tunggu raudhah besar baru bawak dia swimming & spa kat hippopo ni..
Sy tak confident nak bawak raudhah masa dia 3 4 bulan macam tu..
Ni dia dah besar sikit, dah pandai meniarap terlentang baru la confident nak bawak dia swimming & spa ni..
Selagi kepala belum tegak keras lagi, tak berani nak bawak..
Kalau ikutkan info dari staff HSBW ni, dari umur baby 1hari dah boleh masuk dalam pool ni..
Sy tak berani la nak masuk kan Raudhah dalam pool ni..

Appointment haritu pukul 230pm..
Sampai EGS dekat pukul 2pm macam tu..
Ingat nak makan pizza lunch tu..
Carik2 pizza tak jumpa pulak..
Yang jumpa tea tarik palace..
Takpela alas perut sikit dulu kat situ..
Kang lambat pulak appointment dengan HSBW..

Sepatutnya, baby kena ready setengah jam dari time appointment..
Kitaorang lagi 5minit 230pm baru sampai..
Pool Raudhah pon belum ready lagi..

Sampai je, tengok ada seorang baby tengah berendam dalam pool tu..
HSBW kat EGS ni kecik je.. Tak banyak pool.. Tapi selesa kalau nak duduk-duduk..
Tak sempat nak jejalan ambik gambar..
Excited nak tengok anak masuk pool kejap lagi.. Huhuhu..

Ada 3 ke 4 pool macam tu..
3pool kat luar & 1 pool lagi belah belakang untuk yang nak kan private place untuk baby..
Kitaorang sampai je, staff HSBW pon get ready pasangkan air untuk pool raudhah..


Sebelum pape, Raudhah kena gym exercise dulu..
Kemain suka lagi princess ibu ni staff HSBW ni agah2 dia..
Staff HSBW nama Hui yang entertain Raudhah haritu..
Bagus Hui ni pandai komunikasi dengan baby..


Ok, habis exercise bawak raudhah tengok pool dia dulu..
Tengok la tu dia excited tengok air..


Pool raudhah dah ready!
Air pool dia no clorine & warm water je..
Memang sesuai untuk baby..
Aircond pon tak sejuk sangat..
Sy pon excited tengok pool ni sebab comil sesangat!
Nak join raudhah masuk dalam tu tak muattttt la pulakkkk.. Hahahaha..


Princess get ready nak masuk pool dah & dah tukar siap-siap swimming diapers..
Hui basah basahkan dulu sikit kaki dia..


Lepas tu pakai kan dia swimming float..
Float ni ada banyak saiz..
Tapi raudhah pakai saiz M..
Sebelum tu, staff HSBW akan brief kita dulu bahagian2 yang ada & apa kegunaan pada float tu..


Haaaa berjaya masuk dalam pool & anak ibu tak nangis ponn
Yeayyyy!!! Good girl princessss!!! :)


Cubaa nak lepaskan raudhah sorang-sorang dalam pool tu..


Dan berjaya biarkan dia sorang-sorang tanpa di pegang..




















Seronok tengok dia swimming dalam tu..
Sy & eshat kat tepi pool tu tak sudah2 sorak2 raudhah bagi dia senyum..
Pandai dia kick kick kaki, berpusing-pusing..
Dalam pool tu kiri kanan ada macam tekanan air untuk bantu gerak kan kaki baby..
Jadi nya, takde la baby statik je dalam pool tu..


Dah dekat 20minit macam tu, raudhah dah start bunyi..
Dia dah start penat la tu..


Muka minta ambik la tu.. Hihihi..


Keluarkan pelampung tadi..
Biarkan dia rileks sekejap..








Pakai pelampung yang kedua pulak..



Ibu & abah excited bawak raudhah rileks kat sini! :)


Cukup 30minit, kena bawak raudhah keluar dari pool tu..
Tak boleh rendam lebih 30minit..


Tengah massage tu, dia dah ek ek dah ngantuk..
Bawak dia menyusu jap 10-15minit macam tu..
Tengok2 dah terlena..
Penat sangat la tu..
Bilik menyusu kat HSBW ni pon selesa..
1 bilik untuk seorang..


Haaa sambung massage balik..


Ok, dah siap swimming & massage princes! :)


Next time kita ajak abah datang lagi yea..
Raudhah suka dia duduk dalam pool tu..
Behave je dia..
Service kat Hippopo Spa Baby & Wellness Empire Gallery Subang ni best!
Thanks Hui & staff yang lain-lain bagi service terbaik haritu..
Sangat recommended kat parent yang nak bawak baby swimming & spa kat sini..

Masuk kereta, sambung susu kan raudhah..
Dia tidur selena lena nya..
Nampak nye memang kena datang lagi je bagi raudhah rileks.. Hihihihi..


Ni pakej yang ada..
Raudhah ambik pakej swimming & spa harga RM86..
Jangan lupa call dulu yea buat appointment..
Nanti walk in je penuh pulak..

INSTAGRAM ; @hippopobabyspa

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. comelnyaaa...ingin nk bawak baby kt tmpt mcm ni tp kat sini takde.. =(

    ReplyDelete