Followers

Wednesday, 16 September 2015

Review Majlis Aqiqah & Kesyukuran Raudhatul Aaishah Muhammad Irsyad - Part 1

Hi & Assalammualaikum..

Teduhrh Canopy

Last minute cari khemah, banyak yang dah penuh..
Tarikh 30 Aug tu tarikh ramai orang buat kenduri kahwin & open house..
Mengagau la jugak mencari khemah..
Area dengkil la, bangi la, salak la, shah alam la..
Last sekali, eshat jumpa kat google je..
Kitaorang try call tanya semua..
Terus booking.. Nanti lambat2 takde yang kosong lagi..


Tema majlis warna pink purple..


Sabtu tengahari tu orang khemah datang pasang khemah..
Untuk majlis aqiqah ni, kitaorang ambik 1khemah je.
Jemputan pon tak ramai dalam 150 orang macam tu..
Banyak pakej dari Teduhrh Canopy ni..



Boleh tahan besar jugak saiz khemah ni..
Ingatkan ngam ngam je dengan depan rumah kitaorang..
Sekali ambik dua space rumah terpacak khemah..
Jiran sebelah rumah pon ada majlis adik dia bertunang sabtu tu..
Kebetulan pulak colour scallop kitaorang sama warna purple..

Info : - 
Contact No : 013 381 1674 - En Hamzah

Buai Berendoi by Elle Rashid Touch

Orang khemah tengah pasang khemah, Elle pon sampai nak pasang pelamin..
Elle baru lagi dalam bidang2 pelamin ni..
Masa mengandung lagi dah usha2 hasil tangan elle kat ig dia..
Last2 dapat pon hire elle buatkan buai berendoi & pelamin untuk Raudhah..


Elle pasang pelamin berdua je dengan husband dia.
Ditemani anak dia yang comil si Tyara tu..
Baik je Tyara tak nangis ke apa tengok mummy daddy dia buat kerja..
Last sy jumpa Tyara rasanya umur dia 3 bulan k3 5 bulan..
Jumpa lagi sekali haa dah pandai jalan & keletah nak bercakap dah..
Cepat besar ye sayang..
Nanti boleh kawan dengan adik Raudhah :)



Taraaaaaaaaaa!!!
Siap dah buai berendoi & pelamin untuk Raudhah mummy elle buat kan..
Cantik sangat!!
Tak sangka elle ada bakat dalam bidang2 camni..
Tq so much elle..
Sesiapa nak hire elle untuk buat pelamin sanding ke, pelamin berendoi ke, candy buffet ke, ni info kat bawah ni..

Instagram : @ellerashid_touch
whatsapp : 019 - 6451 354

DIY Goodies Bag

Bab2 goodies bag ni sy paling suka buat..
Sejak dari zaman2 nak kahwin dulu pon,memang seronok kalau bab2 survey goodies bag ni..
Kali ni nak guna paperbeg warna putih la..
Jenuh jugak google mencari mana yang murah..


Paper beg dari @beg kertas..
Alhamdullilah rezeki Raudhah, beg kertas nak sponsor untuk majlis aqiqah ni..
@begkertas bagi sekali sticker glitter ni..


Cuma tapak je takde untuk letak dalam paperbeg ni..
Nanti nak letak banyak isi dalam paperbeg ni, kena kukuh kan paperbeg ni..
Kalau tak nanti terburai pulak isi2 dalam tu..

Sy potong kotak2 yang tebal sikit..
Jenuh jugak la nak siap kan 150pcs.. Huhuhu..
Goodies bag sy buat 150pcs..


Yassin custome made dari @lovelishmomentgallery..
Time nak order tu diaorang tengah promosi raya..
2 hari sebelum majlis baru dapat..
Cuak jugak kalau lambat sampai..
Sy order pon lagi 2minggu nak majlis..
Alhamdullilah sempat sampai..


Sy letak roti dalam paper beg..
Order dari Kak Ana (officemates)..
Instagram : @azlianaothman..
Siapa nak order, boleh order..
Puas hati & sedap!


Jumaat malam ika tolong sikit-sikit packingkan goodies bag..
Time ni roti tak sampai lagi..
Dia buat mana yang ada dulu..
Cu pon rajin tolong angah tu ha..


First round isi goodies bag..
Seronok tengok bila dah siap2 packing letak kat tepi..
Terimbau kenangan buat goodies bag masa kahwin dulu.. Huhuhu..




Akhirnya sabtu tengahmalam baru siap packing sepenuhnya..
Buat bertiga dengan kakcik & cousin..


Ni la item dalam goodies bag aqiqah raudhah..
Sy letak yassin, mineral water & roti..
Roti ni ada banyak jenis kak ana buatkan..


Ni goodies bag untuk marhaban..
Fully sponsor from my mother in law..
Tq mak.. :)

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. whoaa.... comel nye.. Sya nnti rs nye buat simple gile je kot. cewah. baby belom kuar da gtaw siap2. hahahahaa

    tp buaian tu comel gile. sya suke kaler putih. suciiii gitewwww. ngeee =)

    ReplyDelete
  2. waktu kawin buat doorgift smpi beriban bercinta sangat rasa nya wei hahaha

    ReplyDelete