Followers

Sunday, 20 September 2015

Short Trip Melaka 2Days 1 Night

Hi & Assalammualaikum

18 -19 Sept 2015, Melaka

Sebelum raya haritu adib dah dapat surat convo..
Dapat surat awal-awal boleh la nak survey homestay & tempat makan best2 kat melaka..
Dah alang2 pergi melaka, boleh jalan-jalan sekali walaupon masa agak terhad..
Lepas je kenduri aqiqah Raudhah haritu, baru sy booked homestay semua..
Sehari sebelum nak pergi baru la survey nak pergi makan best2 kat melaka..
Kerja last minit jugak la baru nak buat.. Huhuhu..


Pagi subuh anak ibu dah kena mandi yea..
Sian dia..
Plan dengan adib malam tu nak gerak pukul 7pagi..
Sekali 640 sy baru sedar..
Haaa kelam kabut siap semua.. Hahaha..

Nasib la adib daftar dari pukul 9pagi sampai tengahri..
Petang baru dia raptai..
Mula2 Adib bagitau raptai pukul 9pagi..
Haaa memang kelam kabut la jadinya pagi tu..
Sekali pagi tu ambik dia kat rumah mak, dia bagitau raptai petang..
Fuhhhh sempat mak!!!!


Pagi jumaat tu kitaorang pergi dulu 1 kereta..
Mak datang malam..
Pukul 9 berhenti breakfast dulu kat rnr..
930 gerak jalan ke melaka..
Tengok jerebu pagi tu dah kurang..
Risau jugak nak jalan2 melaka time2 jerebu ni nak bawak Raudhah..
Sampai je melaka tengok jerebu dah ok sikit..
Kalau tak, kena duduk homestay jela tak boleh jalan2.. Huhuhu..

10.30pagi dah masuk tol ayer keroh..
Jalan pon clear je tak jemm..
Tapi berpusing2 jugak la mencari UTEM..
Sampai je terus utem dulu register kan adib & ambik jubah semua..


Tu dia berkobar kobar nak pergi ambik jubah convo..


Register dulu..
Convo tu gabungan dari 3 kolej komuniti negeri sembilan, melaka & johor..
Buat sekali kat UTEM Melaka..


Kitaorang sampai pukul 10 lebih tu ramai lagi tengah register..



Selesai ambik jubah & register..
Lepastu terus ke homestay..


Suka ye awak dapat golek2 atas sofa tu..


Sy carik homestay ni kat instagram je..
Ingat nak stay kg morten je..
Tapi pikir2 balik, dah la bawak nenek sekali..
Susah pulak nenek nak naik turun tangga nanti..
Last2 kita carik homestay je senang..

ig @marma_homestay_melaka (contact no 017 - 3916 898)..
RM190 satu malam..
Dia ada 2buah unit rumah.. 1 tengah, 1 corner lot..
Sehari sebelum tu dia bagitau, dia bagi yang corner lot kat sy..
Haaaa untung-untung..
Ada 4 bilik tidur. 2 bilik air..
1 bilik tidur ada aircond..
Ada dapur, meja makan, peti ais, mesin basuh, tv..
Koridor besar boleh masuk 2 kereta..
Kebetulan dekat pulak nak ke UTEM.. Dalam 10 minit cam tu..
Tapi dalam 1/2 jam la nak kebandar melaka..
Homestay ni dekat dengan mydin..
Sy & family memang puas hati la stay homestay ni..

Dah lepas pusing2 1 rumah, rehat kejap, terus keluar nak makan tengahari..
Kang petang adib nak raptai..
Pergi lambat2 nanti takut tak sempat pulak dia nak makan nanti..


Eh kemain manja lagi dua beranak ni..
Ibu jelesssssssss.. Kihkihkih..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment