Followers

Monday, 21 September 2015

Short Trip Melaka - Restorant Ee Jiban Chicken Rice Ball Halal Melaka

Hi & Assalammualaikum..


Lepas check in homestay, keluar carik makan..
Dah tengahari masing-masing dah lapar..
Sehari sebelum pergi melaka ni, dah google map siap2 location kedai makan ni..
Bila dah kat melaka, on waze haaa ambik dalam 30minit nak kedai tu..
Dengan redah jemm nye lagi..
Melaka kan banyak traffic light..

Dah redah jemm semua, akhirnya sampai..
Ingat kan kedai ni dalam jonker walk..
Rupa nya kat rumah rumah kedai je..
Tapi parking susah sikit la..
Parking 60sen je..

Sampai je terus order menu..
Nasib baik la tak ramai orang..
Tu pon tanya waiter situ apa yang best kat situ..

Yang sy baca review2 orang, yang lain nye menu kat kedai ni nasi ayam bulat-bulat..
Ok lah sy order nasi ayam bulat2 tu..
Sy & kakcik makan chicken rice ball..
Eshatt & adib makan chicken rise biasa..
Ada 2 pilihan nak makan nasi ayam biasa atau nasi ayam bulat-bulat tu kat sini..
Nasi harga lain, ayam harga lain..


Order sup fishball ni..
Apa tah nama nye.. Lupa dah.
Nasi ayam ni takde sup..
kalau nak sup, boleh order yang ni..


Camni la rupa nye chicken rice ball..
Mula-mula sy order 5biji, kakcik order 5 biji..
Bila order dah sampai, eh macam tak cukup je..
Haa order lagi 5 biji..
Bila dah makan, eh macam kenyang pulak..
Bagi la kakcik 1 biji..
Jadinya sy makan 9biji, kakcik makan 6biji..

Rasa nya ok.. Not bad la..
Cuma yang unik nye nasi tu dia bulat-bulat kan..
Tu yang nampak lain..


Adib tambah nasi & ayam lagi 1..
Tak puas makan katanyaaaa..


Dah makan senyum yea semua.. Hiihii..


Raudhah tak boleh makan..
Ambik bau je yea.. Hihihi..


Kitaorang keluar je kedai, segerombolan mat salleh sampai masuk makan..
Restorant Ee Ji Ban ni pernah masuk JJCM TV3..
Sesiapa yang dah sampai melak tu, kalau nak try makan nasi ayam yang lain dari yang lain, boleh la try makan kat sini yea..

Habis makan, terus chaw..
Adib nak pergi raptai pulak petang tu..
Kitaorang lepak homestay je..
Malam nak keluar makan ikan bakar pulak..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment