Followers

Sunday, 4 October 2015

Birthday Celebration EmaLinRina 26!

Hi & Assalammualaikum..

3 Oct 2015 (Sat), Sg Ramal Kajang

Hari khamis ema whatsapp kat group ajak lepak rumah dia hujung minggu tu..
Mula2 nya saja nak lepak2 je sebab dah lama tak jumpa ema dengan lin..
Bila dah borak2 dalam whatsap tu, sy cadangkan nak bawak cake..
Lepas tu terus ada cadangan main tukar tukar hadiah birthday sekali..
Haaaa terasa seronok pulak..

Birthday Lin 12 Julai, Ema 26 Aug & Sy 23 Sept.. Haaa celebrated sekali birthday kitaorang bertiga..
Eh tahun lepas pon kita ada sambut birthday sekali kan..
Tahun ni pon kita dapat sambut sekali..
Lepas ni kena sambung tradisi sambut menyambut ni..
Ema masak nasi goreng, agar-agar milo goreng nugget & HotD, Lin masak spagethi kat rumah ema..
Dan sy bawak cake birthday..

Janji dengan diaorang tengahari dalam pukul 1 @ 2 macam tu..
Sekali sy memang lambat sangat sangat sampai.. Y___Y
Sedih sangattttttttttttt sebab kalau sampai awal, boleh lepak lama borak lama..
Ni sy sampai pukul 4PMMMMMMMMM..
Ni semua salah eshat sebab dia ada tournement bola pagi tu.. Huhuhuhu
Tu pon nasib baik la team dia kalah tak masuk akhir..
Kalau dapat masuk akhir, kena la tunggu sampai petang, memang tak dapat la pergi rumah ema..
Bagus tu kalahhhh!! Hahahaha..

Sampai je rumah ema, semua makanan dah siap terhidang..
Diaorang pon tak makan lagi tunggu sy sampai nak makan sekali..
Masuk je rumah ema, setting cake & buat air semua, jom la kita makan..
Masing-masing perut pon dah laparrrrr..

Anaqi 3months ++ & Raudhah 5months 29days
Dah besar sok jadi BFF tau..
Tapi jangan bercinta pulakkk.. Hahahahha...
Tapi kalau dah bercinta dah jodoh apa ibu & mom nak kataaa.. Move on jela anak-anak ku.. Hahahaha..
Anaqi dah besar nanti jaga raudhah tau..
Jadi bonzer Raudhah.. Hihihih..
Kawan baik-baik ye anak-anak ku..
Bilaibu abah mom dad uolls dah takde nanti, jangan putuskan persahabatan ni..
Eh bergenang pulak mata tulis camgini.. T___T


Apa anaqi melopong sangat tu???
Cik RA tengok depan pon takde perasaan..
RA tak berapa sihat haritu.. Sian dia takde mood nak main-main golek-golek.. Y___Y


Anaqi melopong sebab tengok cartoon nyanyi kat laptop tu.. Hihihi..
Comil je diaorang baring berdua camni..
Esok2 tau2 je dah masuk sekolah darjah satu.. Huwaaaaaa jangan cepat besar sangat anak-anakkkk..


Nyumm nyummm..
Bila perut dah lapar, memang tak pandang kiri kanan dah..
Tq korang sedia kan makanan ni..
Tahun depan insyAllah iolss turun padang masak ye.. Hihihihi..


Dress CupCake Choc Moist sponsored by Rina Ellisa.. 
Sy de terjumpa design cupcake ni kat FB..
Lepas tu whatsapp kat jiran officemates minta dia buatkan macam ni..
Jadi pon dengan apa yang nakkk..
Harga pon ok tak mahal sangat..
Sy suka choc moist ni sebab belah bawah nya ada coklat cair.
Bila cuit pakai jari lepas tu masuk dalam mulutt uuuuu sedap nyaaaaa..

Habis makan, borak la kitaorang macam 20tahun tak jumpa.. Hahahah.
Padahal baru je sebulan tak jumpa rasanya..
Yang gegirl duk melepak dalam bilik ema sebab RA nak menyusu time tu..
Yang boboi duk depan tv.. Dengan anaqi pon terjebak duk melepak depan tv.. Hihihih..

Lepas tu sesi tukar-tukar hadiah pulak..




Haaa selesai tukar-tukar hadiah..
Sian joe kena jadi OP terjun.. Hihihihi..


Kitaorang dah 26tahun.. Lagi 4 tahun nak 30..
Dah tuaa weehhhh kitaaa.. Hahahaha..
Kitaorang berkawan dari umur 15tahun lagi..
Lin dengan ema kenal dari sekolah rendah lagi..
Sy sekolah rendah lain..
Tapi bila tengok balik gambar tadika kemas sy, ada gambar lin sekali dalam tu..
Tapi camne kita tak berkawan lin time sekolah tadika dulu??
Ke kita tak ingat dah.. Memori lost.. Hahahaha..


Tengah syiok posing posing..
Sempat lagi si lin tu ha pose dengan compact powder dia..
Eh nampah sikit la kepala RA tu.. Hihihihi..


Semoga kita akan berkawan sampai hujung nyawa..
Kita jarang jumpa tak bermakna kita tak ingat antara satu sama lain kan..
Whatsapp kan ada boleh la chit chat gosip2.. Hahahaha..


Masa terlalu pantas.. Tau2 je 2015 sy & lin dah ada anak..


Sian anak ibu tak berapa sihat haritu..
Sehari sebelum datang rumah ema, malam tu dia dah batuk selsema..
Badan pon dedar je..
Kat rumah ema hari sabtu tu dia dah merengek-rengek tidur nak berdukung, bila letak nangis..
Sian anak ibu.. Y__Y




Cake & present untuk sweetie EmaLinrRina 26!
Ema bagi tudung AJ & cermin poket..
Lin bagi set tuppeware..
Tq korang!


Haaaa ni HB choc diy untuk ema & lin..
First time buat ni.. Nasib baik menjadi..
Hope uolls suka..
Gigih ni buat sampai pukul 4pagi baru tido.. Hahahaha..
RA pon tak berapa sihat time tu..
Tu kena standby nak pantau suhu badan RA..
Sambil-sambil tu sy boleh la HB choc ni..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. Bestnyer...sronok gak ek de tukar2 hadiah..hehe..

    ReplyDelete
  2. Dulu kan kite sesame sombong haha

    ReplyDelete