Followers

Sunday, 25 October 2015

Cara Nak Buat Puree Kurma

Hi & Assalammualaikum..

Puree kedua untuk RA, sy bagi Puree Kurma..
Pon jenuh jugak memikirkan apa nak bagi kat RA.. Huhuhu..
Padahal kat FB sekarang banyak orang viral kan solid food untuk baby 6bulan..
Ok la kat rumah pon kurma ada lagi..
Sy buatkan puree kurma untuk RA..
Ni penyediaan puree kurma versi Rina Ellisa!

Bahan- bahan nya :-

Kurma 10 biji (Sy bahagi kan 2 bahagian untuk makan 2hari)

Cara - cara nya :-

1. Basuh kurma bersih-bersih
2. Buang kulit & biji kurma
3. Steam kan 15 minit
4. Biarkan kurma sejuk dulu. Lepas tu blend kan sampai hancur
5. Last sekali tapis kan dulu kurma tu, dan siap!

4 Days Rules from 19 - 22 Oct 2015 
Sy bagi RA makan 4hari..
Suka dia makan puree kurma ni..
Ingatkan dia taknak sebab sy rasa kurma ni manis sikit..
Bila berak, poo poo dia warna coklat coklat hitamm.. Huhuhuhu..

kebaikan kurma
  credit : kelab ibu ohsem

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment