Followers

Wednesday, 21 October 2015

Journey of Princess RA : Check Up 6 Months

Hi & Assalammualaikum..

20 Oct 2015 (Tues), KK Dengkil

Kali ini eshat cuti teman kan pergi bawak RA check up..
Sebelum pergi klinik, singgah breakfast dulu..
Appointment pukul 9pagi..
Pukul 930 baru kitaorang sampai KK..
Macam biasa KK tak penah tak ramai..
Parking penuh..
Dah ambik nombor giliran, sejam lepas tu baru nama RA kena panggil untuk timbang berat..
Bercinta tunggu nombor kena panggil..


Berat RA 6months ni 6.8kg.. Naik 200g dari check up bulan lepas..
Tinggi pon ok, ukur lilit kepala ok..
Cuma graf BMI je turun sikit. sebab berat RA naik sikit je..

Check up kali ni, RA kena cucuk..
Masa nak cucuk tu dia merengek sekejap sebab mengantuk nak tidur..
Bila nurse cucuk je, dia punyaaa jeritttt.. Sian anak ibu..
Sekejap je dia nangis.. Lepas tu ok dah..
Anak ibu good girl kan..

Tengah2 nurse brief pasal RA, tetiba datang la sorang nurse ni tanya dah buat ke belum pap smear..
Orang tengah syiok2 borak pasal RA, tetiba kena tanya pasal pap smear pulak.. Glup!!!!
Terus berdebar-debar bila di suruh buat ujian pap smear time tu jugak..
Orang tengah syiok2 borak pasal RA.. Potong betul laaaaa... >___<
Ujian pap smear tu nanti sy cerita enty lain..
Lepas check up RA, terus pergi alamanda jalan jalan carik makan..

6months 6days
Yeyyyy sy dah kena cucuk! :)
Good girl princess ibu..



RA suka betul kalau dapat cermin..
Bila eshat agah2 dia, lagi la galak dia gelak..
Suka tengok 2beranak ni kalau tengah bergurau..
Bahagia je rasa :)

Abah, next month teman sy check up lagi yea - Raudhatul Aaishah :)

Love, Rina Ellisa

1 comment:

  1. 1 jam jugak kena tunggu eh. Mcm KK yang reen selalu pegi ni dia akan panggil ibu2 yang ada baby dlu. Yang mak2 dgn perut kemudian sket. Hehehe! Kalau pegi checkup KK mmg kena ambik cuti 1 hari:P

    ReplyDelete