Followers

Saturday, 17 October 2015

My Breastfeeding Journey : Asingkan Foremilk & Hindmilk

Hi & Assalammualaikum..

Kalau rajin bukak page #bfmembers macam2 info ada..
Ni salah satu info yang saya dapat..
Masa dalam pantang sy ada terbaca pasal foremilk & hindmilk ni..
Banyak2 kali jugak sy search nak paham kan betul2 apa Foremilk & Hindmilk ni..

Foremilk ni susu di awal perahan dan agak sedikit cair..
Hindmilk susu dipertengahan perahan dan agak pekat..


Selalu sy pump memang tak sempat nak asingkan..
Bila mula2 pump tu sy nampak ada foremilk..
Pandang kali kedua tengok dah bercampur.. Hihihi..
Takpe next time boleh buat cara nak asingkan foremilk & hindmilk ni..

credit to : FB #bfmembers 

 Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment