Followers

Tuesday, 3 November 2015

Jalan Jalan Dengan Makngah!

Hi & Assalammualaikum..

31 Oct 2015, Saturday

Weekend haritu jalan jalan dengan Eka & RA je bertiga..
First time ni bawak RA keluar dengan Eka..
Makngah puji dia la kuar behave je dia tak meragam.. Good girl princess ibu! :)


Sekarang ni RA suka betul main stereng kereta..
Beriya iya dia pegang stereng tu.. Huhuhuhu..
Nasib baik bila angkat tak menangis..
Dah besar nanti bawak kereta ye sayang..


Manja makngah ni..
Terkepit je tu ha kat tepi makngah dia..

Weekend tu nak pergi beli pump baru..
Dah 6bulan guna pump Eka..
Sampai masa kena beli pump sendiri pulak..
Ada banyak tempat sy survey nak beli pump..
Antaranya Lunatots, Pump On The Go, Fabolous Mom..
Last sekali dah habis pikir, nak pergi beli kat Pump On The Go lepas compare harga dengan 2 lagi pilihan tu..


Sampai je situ, staff POTG terus assist nak beli apa..
Haaa excited sangat time ni nak beli pump sendiri..
Macam2 sy tanya.. Banyak jugak dapat tips2..


Kita boleh try pump dulu kat POTG ni sebelum beli..
Kot2 ada pump yang kita berkenaan nak test power dulu ke..



Besar, bersih & luas kedai POTG ni..
Kalau bawak anak yang dah pandai jalan, seronok dia main larik2 kat situ..


Ibu berurusan beli pump, makngah tolong pegangkan RA..


Selfieee cermin dulu..



Yeayyyy!!! Ibu dapat pump baru dah..
Tak sabar nak guna..  Hihihi..
Plastik storage Autumz murah kat POTG ni..
RM12 sekotak untuk 7oz & 12 oz..
Sy selalu beli kat sini je..
Kat tempat lain mahal..

Lepas beli pump, pekena roti canai dulu kat mamak bawah POTG..
Lapar pulak pagi tak makan lagi..

RA 6months 17days
Happy nya princess ibu ni! :)


Leka RA tengok air terjun tu..
Dah kenyang, terus kan perjalanan nak ke Rizi Biz bangi beli barang2 tropika..
Setel beli barang, singgah Bangi Gateway pulak..
Jalan2 & makan terus kat food court dalam tu..


Haaa first time jugak bagi RA makan time kat luar..
Nasib baik dia ok je..
Lega ibuuu..
Dah shopping, dah makan jom la kita balik rumah..
Dalam kereta, RA tidur lena.. Kekenyangan ke nak?? Hihihihi..
Jalan jalan pusing putrajaya & bangi je weekend tu..
Nanti kita jalan2 dengan makngah lagi ye Raudhatul Aaishah..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. cumelnya RA senyum....bagus lah anak dara tu, behave je time bawak kuar....

    ReplyDelete
  2. Comellah die..ibu die pun comel juga...

    ReplyDelete