Followers

Wednesday, 18 November 2015

Journey Of Princess RA : Check Up 7 Months

Hi & Assalammualaikum..

17 Nov 2015 (Tues), KK Dengkil

Bila nak bawak RA check up je mesti excited..
Sebab nak tahu berat dia berapa.. Huhuhu..
Tapi bila bab menunggu no giliran memang seksa kat KK tu..
Nak buat macam mana, hadap jelaaaaa..

Sampai KK, register dulu la macam biasa semua..
Lepas tu timbang berat & tinggi RA..
Berat RA dah 7kg.. Naik dah dari check up last month..
Tinggi naik, BMI pon ok.. Alhamdullilah..

Dah timbang berat & tinggi, kena tunggu lagi nombor giliran untuk jumpa nurse pulak..
Eshat ada teman kan check up kali ni..
Sy bagi no kat dia, minta dia tengok kan no giliran..
Sy bawak RA menyusu dulu ke bilik menyusu..

Eh pandai pulak dia celik mata ibu nak selfieeee.. Hehehe..
Susu kan RA, dia pon tidur..
45minit ada dia tidur..
RA tidur, sy duduk la kejap lepak dalam bilik tu..
Tapi no giliran tak naik-naik jugaaakkkkk.. T___T
Mommies bersilih ganti keluar masuk dah bilik menyusu tuuuu..




Terlebih rajin pulak snap info ni masa dalam bilik menyusu tu..

7months 3days
Nurse brief perkembangan RA, alhamdullilah semua nya ok..
Nurse2 belek2 buku klinik RA, rupanya check up kali ni kena enject lagi untuk 6bulan punya..
Sebab RA ada terskip satu enjection haritu..
Time tu dia demam, nurse tak boleh bagi enjection..
Tapi malam sebelum nak pergi klinik tu, RA selsema sikit..
Pagi tu dia bersin pon keluar selsema sikit, nurse hold dulu..
Tengok dulu seminggu.. Kalau dah tak selsema, datang balik KK untuk ambik enjection je..
Lepas ni, bulan 2 tahun depan pulak RA datang check up..
Check up untuk 10bulan nanti..

Lepas ni, vaksin untuk 1tahun 6bulan dah di ajakan ke 2tahun..
Sebabnya kekurangan bekalan vaksin..
Nurse bagitau bekalan vaksin kat KK Dengkil pon cukup untuk sampai bulan 12 ni je..
Tahun depan tak tau lagi macam mana status bekalan tu..
Ehhhhh..Lupaa laaa nak tanya result test pap smear last month..
Next week bawak RA cucuk la tanya kat nurse..

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. 7 bulan dah si comel itu.. sekejap nye rasa :)

    ReplyDelete
  2. Alahai..muka ibu awak sngtlah bby RA ni...comel je..

    ReplyDelete