Followers

Sunday, 15 November 2015

Journey Of Princess RA : Insurans Great Eastern

Hi & Assalammualaikum..

15 Nov 2015, Sunday

Setelah beberapa bulan, akhirnya permohonan insurans RA lulus..
Time sarah submit application tu, ada masalah sikit..
Sebab RA penah warded dulu masa dalam pantang..
Sarah kena dapatkan report check up RA kat hospital putrajaya dulu, baru boleh submit semula..
Dan alhamdullilah akhirnya dapat pon RA insurans dari Great Eastern..

Time isi borang untuk insurans ni, Sy & RA masih dalam pantang lagi..
Haaa bertapa semangat nya sy nak buatkan RA insurans..
Masa dalam pantang pon calling2 sarah nak apply cepat.. Huhuhu..
Sarah buat kerja memang cepat & cekap!
Tu yang best berurusan dengan kawan sendiri..

Weekend haritu baru lah dapat jumpa sarah dan collect polisi & medical card..
Dan sarah brief balik semua nya..
Almaklum la, masa sarah briefing time dalam pantang haritu, sah2 dah tak ingat apa.. Hihihi..


Alhamdullilah princess Ibu Raudhatul Aaishah dah ada insurans..
InsyaAllah kalau ada apa2 lepas ni, ibu takde la susah hati sangat..
Sebab RA dah ada perlindungan insurans daripada Great Eastern ni..
RA dah ada medical protection sebanyak RM600K & saving education..
Sarah bagi sekali diary 2016 & calendar 2016..
Tq aunty Sarah!


Susah nya nak ambik gambar RA sekarang..
Takmo duduk diam dah.. T__T
Tu ha gambar dia gegar2..

Mommies yang masih tercari2 lagi insurans untuk anak, boleh contact Pn Sarah 016 - 281 8612..
InsyaAllah Sarah akan bagi service yang thorbaik!!
Boleh calling2 dia tanya pasal insurans ni..
Sy nak cerita lebih2 kang, salah info pulak..
Haritu sarah briefing pon, sy suruh eshat dengar sekali..
Biar dia tahu jugak..
Almaklum la, sy ni kadang2 pelupaaa..

7months 1 Day

Haaa kan dah kena masuk kan dalam bakul.. Hihihi..
Kacau ibu lagi lipat kain..
RA dah pandai mengesot kedepan 10 Nov 2015 (Selasa) haritu..
Habis satu rumah dia tawaf..
Lepas ni habis bersih la satu rumah RA sapu.. Hahahhaa..


RA di celah2 lubang bakul.. Kihkihkih..


Cakkkkkk!!!
Ibu tolong keluarkan sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Love, Rina Ellisa

3 comments:

  1. yeayyyy bestnye dah ade insurans ! RA dah boleh duduk tegap ke rina? naurah mcm xbalance lg kalo dudukkan die..risau pulak..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi fadh.. kena hadang kiri kanan bantal.. hehehe.. takpe2 go go naurah! :)

      Delete
  2. Bgusnyer...dah ada..cik mah n hubs pkai yg company hubs punya je dulu...dlm.bakul comel je bby RA...geram tau

    ReplyDelete