Followers

Saturday, 21 November 2015

Journey Of Princess RA : Jatuh Katil Kali Kedua!

Hi & Assalammualaikum..

11 Nov 2015, Wednesday

jatuh kali pertama 13 Oct 2015

Dah 2kali RA jatuh katil..
1st jatuh katil makngah dia..
Lebam sikit dahi.. Huhuhuhu..
Time tu eka ke dapur sekejap..
RA tinggal atas katil dengan cu dia..
Cu leka tengok tv time tu..
Dahi lebam sampai ke petang..

Kali ni jatuh katil kat rumah pulak..
Kadang2 bila pagi RA bangun, kadang2 tak..
Haritu pagi2 dia dah bangun..
Dia pon golek2 la atas katil..
Sy pagi2 akan siap2kan botol2 susu, susu & bekal makanan RA..
Memang kulur kilir kedapur..
Sy biarkan jela RA atas katil golek2..

Selalu nya dia golek2 atas katil je..
Tapi haritu dia terjatuh hujung kaki katillll.. T__T
Silap sy hadang kiri kanan dia je.. Hujung kaki katil tak hadang dengan bantal2.. Huwaaaaaaaaaaaaaa..
Lagi2 dia dah start mengesepot kedepan semalam nya..
Memang nak mengesot jela keje dia..

Tengah sy sibuk2 kat dapur, sekali dengar bunyi "BUPPPPPP"
Alamaaaakkk RA mesti jatuh ni..
Berkejar masuk bilik, tengok dia dah tersembam kat bawah.. T____T
Angkat je dia, dia ek ek terus melalakkkkkkkkkkkkk...
Tersedu sedu menangis.. Sian anak ibu :(
Pipi merah sikit, lepas tu hilang dah
Tapi bibir pulak bengkak atas bawah..

Pujuk2 dia, tenangkan dia kejap, lepas tu siap2 terus hantar dia kat makngah dia..
Dalam kereta sy panggil2 nama, agah2 pon taknak senyumm..
Muka masam je.. Sakit yea sayang.. T___T


Bibir bengkak atas bawah..
Sian anak ibu T__T


Otw hantar kat eka, dia dalam kereta ek ek ek..
Sy puk2 dodoi2 dia, terus tidur..

Tengahari eka whatsapp gambar, tengok bibir dia dah surut..
Fuuuhhhh lega ibu..
Lepas ni tak boleh tinggalkan dia sorang2 dah atas katil..
Hmmmmm TAPIIIIIIIIII, sebakul la ibu kena marah dengan abah RA.. T__T

Love, Rina Ellisa

12 comments:

  1. kesiannya..kena hati2 bila diorang dh xreti dok diam..risau kn..nnti dh merangkak lagi la..huhu..

    ReplyDelete
  2. Alahaiii siannya dia , tak memasal mulut dah macam tweety. Huhuhu. Part yang kena marah tu. Hahahaa. Bertabahlah makcik. ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la makcik.. memang tebal kan telinga la kena marahhh..

      Delete
  3. alahai siannye RA..sedih mommy fadh dgr tau..naurah jatuh katil sekali dlu seminggu demam..smpai skrg fadh trauma tp still tido atas katil lg tp tido dlm keadaan berkubu..keliling katil ltk tilam..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. layke fadh.. sian naurah sampai demam seminggu.. rina pon still tidur atas katil lagi.. hehehe..
      rasa bersalah sangat2 bila tgok anak menangis lepas jatuh.. Y__Y

      Delete
  4. ciannya RA...pasni ibu x leh cuai lg tau...buh bantal kanan kiri, depan blkg jgn bg dia jatuh...humaira pun dah laju je merangkak...kdg risau juga nak tinggal dia sorang kat bilik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la lepas ni takleh cuai lagi.. kena extra alert..

      Delete
  5. haha comel raudhah! tp jatuh2 ni pengaman kn, mne ad baby yg all perfect. naqi da kebal kepale asyk jatuh terlentang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu lin..pengalaman tu mengajar.. takpe anaqi boleh jdi bonzer raudhah nti.. hihihi,,

      Delete