Followers

Monday, 9 November 2015

Malaysian Babyweares International Babywearing Week 2015

Hi & Assalammualaikum..

7 Nov 2015 (Sat), West Garden Boulavard One City Mall Subang Jaya

Sampai One City terus calling2 lin tanya dia kat mana..
Sekali dia tengah makan kat Tappers..
Ingat kan dia dah balik.. Sebab sy sampai pon pukul 2lebih..
Jom la join dia makan.. Sy & Eshat pon tak lunch lagi..
Ok jugak makanan kat Tappers tu..
Next time boleh makan situ lagi..


Cik RA pon sibuk jugak tengok nak pilih2 menu..
Tengah2 makan, RA prupppp "buat kuih" Hahahaha..
Sebelum keluar bagi dia makan dulu..
Bagi dia makan puree betik haritu..
Cepat2 makan, tukar2 pampers RA dulu, lepas tu baru la pergi registers kat MBIBW2015 tu..

Eh bilik tukar pampers kat one city mall tu tak best betul!
Ada ke share bilik dengan tandas OKU???
Lepas tu takde tempat nak baringkan baby pulak tu..
Terpaksa la letak RA atas riba eshat nak pakai kan pampers dia..
Haa bayangkan la macam mana ghupe pakaikan pampers anak atas ribaaaaaa..
Dengan RA dah tak duduk diam sekarang bila pakai pampers.
Fuhhhh berpeluh peluh kitaorang dalam bilik tuuu..
Cepat2 pakai RA pampers, cabut keluarrrrr..

Lepas tu terus pergi register kat MBIBW2015 bayar RM5 dapat la goodies bag..
Isi dalam ada macam2 benda.. Best!
Isi nama untuk lucky draw..
Dah register, round pusing2 booth..
Booth pon ok la..
Ada jual makanan2, barang2 baby..
Tapi banyak jual baby carrier la..

Tujuan sy datang MBWIBW2015 ni sebab nak tahu pasal babyweares ni..
Nak cedok ilmu dari org2 berpengalaman..
Sy takde ilmu2 papa lagi pasal babyweares ni..
Sekurang2 nya join event2 camni, dapat la tahu serba sikit pasal babyweares ni..
Tengok diaorang post kat group Malaysian Babyweares, macam2 aktiviti diaorang buat belah bagi..

Dah habis pusing2 booth, duk melepak kat tengah2 tu nak tunggu cabutan bertuah..
Sambil2 tu sy pon pergi la try carrier yang ada..
Yang best nya event camni, kita boleh try carrier ikut kesuaian dan keselesaan kita..
Seronok tengok orang2 sekeliling pakai carrier..
Macam2 jenis & brand ada..



First sy try carrier brand dari overseas ni.. Lupaa laaa brand apa..
Harga starting RM600 macam tu..
Agak mahal jugak la..
Sy try pakai selesa..
Berapa minit letak RA dalam tu, terus tidur dia.. Hahahha..
Eh selesa ke nak duduk dalam carrier tu??
Ok takpe bagi ibu pikir dulu ye nak beli carrier yang mana..


Haaa bergambar dengan Anaqi & Mom dulu!
RA sedap je tidur dalam tu ha..


Keluarkan dari carrier pon RA tidur lagi..
Eh bapak RA pon tidur jugakkkkk daaaaaa..


Haaa RA dah bangun, abah dia bawak jalan2..
Ibu nak duduk lepak dengan Antie lin gosip2..



Carrier kedua sy try snuggbaby..
Snuggbaby ni brand malaysia..
Harga pon ok.. Starting RM300 macam tu..
Harga plain lain, harga bercorak lain..

Mula2 letak RA dalam tu, dia ok..
Lepas tu dia ek ek ek tak selesa..
Eh tak suka ke nak oiiii??
Haaa terus ibu konpius ni..
Ok ke tak awak duduk dalam snuggbaby ni???
Ok takpe kita try carrier brand lain dulu yea..

Dah habis try, duduk lepak kejap tunggu 430pm untuk cabutan bertuah..
Duduk melepak sambil2 dengar no bertuah, sekali haaaa no sy naik 477280..
Rezeki RA haritu dapat la moby wrap.. Yeayyyyy!!!
Haritu sy baru jual boba wrap RA..
Sebab bila letak RA dalam boba wrap tu, dah melendut sikit ke bawah..
Rasa macam tak selamat dah RA duduk dalam tu.. Hahahhaha..
Ni dapat balik moby wrap.. Tak tau la nak jual ke nak simpan jeeeee..


Princess ibu Raudhatul Aaishah..

6months 24days
Amboi senyum eh dapat moby wrap! Hihihihi..


Haaa ni isi goodies bag..
Macam2 ada..


Losyen tropika Antie Lin bagi RA..
Tq antie lin!


Ni la moby wrap yang sy dapat cabutan bertuah tu..
Tengah pikir2 lagi ni nak beli carrier yang mana satu..
Banyak sangat brand.. Konpius jadinya!

Love, Rina Ellisa

1 comment: