Followers

Saturday, 7 November 2015

My Breastfeeding Journey : Hai Eve Love Sassy, Bye Bye Lacte Solo!

Hi & Assalammualaikum..

Sampai masa, sy kena ada pump sendiri..
Haritu keluar dengan Eka teman kan pergi beli pump baru..
Lama jugak survey nak beli yang baru ni
Kang nak beli brand lain, takut tak serasi pulak..
Masa buat preparation nak sambut baby tu, sy ada beli avent manual..
Tapi tak serasi dengan saya & sy tak pandai guna pump manual.. Hahahaha..
Jadi nya, kena la pinjam pump Eka time tu..
Sy pakai lacte solo ni serasi & sangat best!!

Hai BFF baru! Selamat berkerjasama dengan i untuk 1tahun 6 bulan akan datang ni! :)

Dah habis pikir & survey, last sekali sy nak beli Eve Love Sassy kat Pump On The Go Putrajaya..
Kenapa sy pilih Eve Love Sassy ni?
Sebab utama set pump dia sama dengan lacte yang saya pakai ni..
Jadi sy tak risau dah pasal suction Eve Love Sassy ni..
Dah confirm sama punya..

Sebab kedua, ada screen monitor boleh tengok berapa minit kita pump,level kita nak pump,pumping mode &suction speed..
Kalau sy pump kat office, boleh budget la tinggal berapa minit lagi nak pump..
Suction pon tak sangat..
Rasa macam ala ala baby tengah n*****..

Spare part pon sama dengan lacte solo..
Sy pon dah kenal semua spare part solo..
InsyAllah takde masalah dah nak beli ganti nanti..

Bye Bye Lacte Solo! Y__Y
Thanks Lacte Solo dah berkhidmat dengan sy hampir 6bulan lama nya..
Lacte solo ni banyak bantu dalam tempoh penyusuan sy 6bulan yang pertama ni..
Syukur sangat-sangat..
Dan to my sister Nur Atika, tq so much bagi pinjam pump ni..
Tak sangka pulak lacte solo ni sesuai dengan sy..

Rasa sayang nak pulangkan lacte solo ni kat tuan dia..
Serius rasa macam suatu perasaan yang tak tau nak gambar kan macam mana..
Banyak kenangan pahit manis masa sy guna lacte solo ni..
Part2 pump tertinggal kat rumah la bila nak pump kat office.. Huhuhu..


Nah sebagai kenangan, sy ganti part baru kat badan awak yea Lacte Solo..
Selamat berkhidmat dengan tuan awak pulak lepas ni..
Tq lacte solo menjadi breastpump yang pertama bertahta di hati i.. Hihihihi :)
Sy akan rindukan detik2 kita bersama selama 6bulan tu.. Haaa gituw!!

Love, Rina Ellisa

2 comments:

  1. wawa pakai spectra dew since anak pertama. best, tapi besar gabak.

    nak masuk anak kedua ni macam nak beli jugak yg size comel2 cenggini.
    senang nak angkut kemana-mana :)

    happy breastfeeding!!

    ReplyDelete