Followers

Tuesday, 1 December 2015

Jalan Jalan Ikea Cheras

Hi & Assalammualaikum..

28 Nov 2015 (Sat), Ikea Cheras

Balik dari kenduri Aqiqah anak Nad, singgah ikea cheras dulu..
Sekali jalan.. Lagi pon dekat sangat dari tempat nad buat kenduri tu..
Tapi jalan jemmm sangat sangatttt!!!


Start dari bulatan kg pandan tu dah sesakkk..
Semua orang nak ke ikeaaaaaa keeee??


Wuuuuu berduyun duyun kereta nak ikea..
Tapi nasib baik la jem kereta bergerakk sikit sikit..
Kalau tak bergerak langsung tu berjam jam menunggu..
Nak masuk parking ke ikea ni, kena uturn dulu kat traffic light depan tu, lepas tu masuk parking kena cross seberang jalan bawah tanah, baru masuk parking..
1jam menunggu nak masuk parking..
Memang ramai sanagat orang, kereta banyak & parking penuh..
Kitaorang dapat parking pon nasib je ada orang nak keluar time tu..

.

Princess RA dah zzzzz dulu dalam kereta..
Mengantuk sangat la tu..
Sampai je parking, nak masuk kan dia dalam carrier, eh jaga dahhh..


Lepas tu ibu abah jalan2 carik barang, dia sambung tidur balik dalam carrier tu..
Seronok eh princess duduk dalam carrier tu..
Memang membantu sungguh carrier ni..
Kalau nak beli barang, letak je anak dalam tu tangan kita free nak ambik apa pon..
Tapi sy first time cuba letak RA dalam tu, kejap2 tengok dia ok ke tak duduk dalam tu..
Kejap2 adjust kaki dia, kejap2 adjust tangan dia, kejap2 adjust kepala dia..
Bukan apa, takut RA tak selesa ke apa..
Tapi tengok dia rileks je duduk dalam tu.. Siap tertidur lagi..
Ibu dia je risau melebih lebih.. Hehehehe..


Sy berkenan meja make up niiiiiiiiiiiiiii..
Harga RM999.. Huwaaaa menangis tengokkkkk.. Hukhukhuk..



Showroom bilik tidur anak perempuan pon cute cute comey comey..
Haishhh tergugat betull.
Princess cepat besar.. Nanti ibu deco deco kan bilik awak ala ala camni okeh!
Lalu kat showroom dapur, berangan angan nak dapur yang macam ikea design tu pulak..
Ok jom la berangan angan sampai ke bulan..

Dah jalan2 ke bilik pameran, turun ke bahagian ruangan serbanika..
Kat situ dah start mengila tak ingat apa dah..
Semua benda nak ambik masuk troliiii.. Kihkihkih..
Sebelum pergi ikea dah list kan siap2 barang apa nak beli..
Tapi ada jugak terbeli barang yang takde dalam listtt.. Huhuhu..

Tapi frusttttttttttttttttt!!
2 barang yang sy nak beli takde, dah habissss..
Sy nak beli set baby chair antilop & rak hyllis..
Tanya staff ikea, lagi seminggu baru barang tu sampai..
Jadinya, nextmonth pulak lah datang ikea balik..
Nak datang tiap2 minggu memang tak la.. Dengan nak redah jem lagi..


Walaupon 2 barang tu takde, tapi dapat beli tupperware pruta 14 beradik tuuu..
Rembat sekali 2 set terus.. Baru puas hatiiii.. Hihihi..
Weekend haritu terus 5S fridge, guna set tupperware ni je letak makanan2 dalam fridge..
Baru la seronok bukak fridge tengok seragam je semua nya..

1. Purta
2. Bangku Kanak-kanak
3. Pinggan, mangkuk, piring
4. Beg
5. Frame Gambar
6. Set senduk
7. Tuala Dapur
8. Lattsam baby bath
9. Istad Plastik Beg

Ni lah hasil shopping kat ikea cheras..
Tujuan utama nak beli bathtub RA je..
Nasib baik banyak stock.. Kalau tak meroyan la ibu tak dapat beli untuk RA.. Huuhuhu..
Tapi biasa lah, kalau dah alang2 membeli kat ikea, shopping la sikit2 barang rumah..

Lepas ni boleh jalan jalan ikea shopping lagi ye suami ku.. Wuhuuuuu..
Eh kena datang lagi.. Sebab nak beli jugak 2 barang yang tak dapat tu..
Boleh mengigau ooooooo..

Love, Rina Ellisa

8 comments:

  1. belum jejak lagi ke ikea baru ni.. dah mimpi2 g sana..

    ReplyDelete
  2. cantik meja makeup tu...bestnyer jln2..cik mah pun g hari tu masa pembukaan..beli brng2 azwa je bnyk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kn meja make up tu.. tapi hrgaa nangis tengok.. hihihi..

      Delete
  3. pergi isnin lepas.. penuh dengan orang..

    ReplyDelete
  4. i know jammed menggila on weekend dats y pergi weekdays.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe.. i dah sekali jalan ke area sana.. tu singgah :)

      Delete