Followers

Friday, 4 December 2015

Welcome To Our Family Baby Boy!

Hi & Assalammualaikum..

Alhamdullilah my sister dah selamat bersalin 4 December 2015 pukul 5pm di Hospital Tuanku Ja'afar Seremban..
Arwah Izz Rizqi bersalin 4 April 2014, Raudhatul Aaishah 14 April 2015, adik baby 4 Dec 2015..
Cantik je tarikh 4 tu.. :)

Ramai tak tahu sebenarnya eka pregnant..
Eka sengaja nak rahsia kan.. Baru lah suprise.. Hehehe..
Kitaorang sekeluarga tahu eka pregnant pon masa sehari sebelum sy bersalin..
Tapi time tu baru2 lagi..

2 Dec 2015, Rabu
Eka dah overdue sebenarnya..
Dah 40weeks 6 Days hari rabu tu..
Tu Doc suruh warded..
Tapi sebelum serah diri, sempat lagi dia singgah mitsui klia jalan jalan.. Hahaha..
Sampai Hospital Doc check bukaan tak bukak lagi..
Jadi nya bermalam la eka di "hotel" mewah ituuw..

manja makngah ni.. suka sangat landing kat perut makngah dia..
 

RA nak ikut makngah dia pergi hospital..
Aunty Cik ambik dia taknak.. Hahaha..
Nanti makngah balik rumah, makngah bawak adik baby ok sayang..
Nanti princess tolong makngah jaga adik baby tau..


3 Dec 2015, Khamis
Pagi tu Doc dah pasang tiub kat laluan bawah..
Kalau tiub tu jatuh, tanda dah bukak 4cm..
Eka pon dah sakit 15 minit sekali 20 minit sekali..
Kejap2 pinggang sakit, perut sakit..
Belah petang eka whatsapp dah turun darah, tapi jalan tak bukak lagi..
Tunggu punya tunggu, sampai ke malam tak bersalin lagi..
Sy pon dah beriya2 bagi tips camne nak meneran semua.. Hahahaa..
Doc ada bagitau eka, dia boleh bersalin normal..

4 Dec 2015, Jumaat
Pagi2 eka whatsap bagitau kena paksa bersalin jugak hari jumaat tu..
Doc pecah kan air ketuban dalam labour room,lepas tu tunggu la jalan bukak..
11pagi zam call bagitau eka dah masuk labour room..
Sy pulak neves tetiba hoiiii..
Terimbau imbau masa dalam labour room 7bulan lepasss.. Hahaha..

Sampai ke petang kitaorang sekeluarga tunggu zam takde call2 pon..
Pukul 7lebih eka call bagitau dah selamat bersalin..
Emergency czer sebab dah 4jam tunggu, bukaan masih 4cm je..
Baby pon dah lemah kat dalam perut..
Takde harapan eka nak bersalin normal..

Alhamdullilah eka dah ada pengubat rindu dia pada arwah Izz Rizzqi :)
Semoga eka & baby boy sihat sihat je..
Cepat2 balik makngah bawak baby..
RA tak sabar nak jumpa adik baby dah ni..
Eh RA dah jadi kakak tau! :)

Ramai kwn2 sy & kenalan eka request nak tengok gambar baby..
Habis pantang nanti sy share..
Harap kawan2 paham eh nape tak share gambar masa dalam pantang..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment