Followers

Tuesday, 1 November 2016

Tq Marissa Shoppe

Hi & Assalammualaikum..

31 Oct 2016, Isnin



Bukak ig, ada someone tag ig Marissa Shoppe..
Tengok Marissa Shoppe ada post screenshoot blog ku ini..
Dan minta DM untuk gift..
Alhamdullilah rezeki anak..
Post entry pon dah lama tahun 2015..
Tq owner Marissa Shoppe sudi bagi hadiah..
Seronok rasanya hati ni.. Hihihi..


Ku pon terus DM Marissa Shoppe..
Send address & contact number..
Berdebar-debar tunggu hadiah sampai depan mata.. Huhuhu..


2 Nov 2016, Marissa Shoppe dah post out parcel..


4 Nov 2016, collect parcel kat mailroom..
Tak sabar dah nak bukak bila dah ambik tu.. Hehehe..

Marissa shoppe bagi buku cerita & flascard..
Malam tu terus bagi RA buku2 tu..
Seronok dia pegang..
Nak tido malam, baca kan doa-doakan flascard tu..


24-27 Nov 2016, Marissa Shoppe ada bukak booth join Baby Expo kat Mid Valley..

Sy pernah iklan kan barang2 breastfeeding untuk di jual kat instagram Marissa Shoppe ni..
Harga untuk iklan kan barang pon berpatutan..
Sesiapa nak iklan kan barang2 breasftfeeding atau barang2 preloved baby pon boleh whatsapp Marissa Shoppe..

Lepas Marissa Shoppe iklan kan barang2 sy tu, berpusu-pusu orang whatsap tanya nak beli barang tu..
Alhamdullilah semua barang di iklan kan telah di jual..
Tq Marissa Shoppe sediakna platform untuk iklan kan barang2 preloved..

Mom to be & mommies area Shah Alam wajib masuk kan Kedai Marissa Shoppe ni dalam list shopping barang2 anak..
Sebab nya dari sekecik kecik barang sampailah sebesar besar barang ada di jual kat Marissa Shoppe ni..
Nasib lah Marissa Shoppe ni kat Shah Alam..
Kalau dekat dengan area rumah sy, memang port wajib tetiap bulan shoping barang untuk RA.. Hahaha..


Follow @marissa_shoppe untuk shopping keperluan anak yea! :)

Love, Rina Ellisa

Thursday, 1 September 2016

Reunion Teknik 3 SMT ERT Setapak KL

Hi & Assalammualaikum..

31 Aug 2016 (Wed), Homst Restaurant Bangi Gateway


Selfie dulu dengan Raudhatul Aaishah :)
Dia suka betul pakai sunglass terbalik.. Hehehe..

Last minit plan nak buat reunion dengan kawan2 teknik 3..
Punca nya sebab kat fb kan suka naik gambar2 throwback..
Terus masing2 bercadang nak buat reunion lagi..
Tahun ni bulan Aug juga buat reunion..


Konsep reunion kali ni senang je..
Siapa free di alu-alukan datang..
Takde paksaan..
Kali ni nak reunion duduk makan2 je..
Santai2 rilek2 borak2 gosip2..

Mula plan nak makan shell out kat kajang/bangi..
Bila tengok ig, public holiday merdeka tu tutup..
Terus cari tempat lain..
Saida jumpa tempat makan kat Homst Restaurant Bangi Gateway..
Menu masakan china muslim..
Tempat ok selesa dan ada aircond..
Menu pon ok.. Sama je rasa kat kedai2 china muslim yang lain..
Anak ku pon seronok berlari-lari dalam tu..

Janji pukul 2pm jumpat kat homst..
Iolls sampai awal & jalan2 cuci mata dulu kat bangi gateway kan ada jualan2 tu..



Org kedua datang Hartira..
Tira datang dari seremban..
Tiap kali wedding kawan2 ke, tira mesti datang..
Tq tira setia memenuhi jemputan kawan- kawan..


Dah pukul 2lebih..
Ada lagi yg otw belum sampai..
Ku tengok kepala ikan ni pon telan air liur dah sebab lapar.. Huhuhu..

Tak lama tu,anis pulak sampai dari serdang..
Tengok macam lambat lagi kawan2 lain sampai..
Kitaorang bertiga order makanan dulu..
Perut lapar sangat dah..





Tak lama tu Nadia Hamdan, mumtaz & Khairunisa Jumi (kay) pon sampai..
Kay lama sangat dah kitaorang tak jumpa..
Last jumpa masa sekolah tu jela..
Dan kitaorang semua memang dah lost contact dengan kay..
Baru2 ni je baru dapat contact balik..
Terus kay join reunion ni..
Macam2 cerita throwback kay keluarkan.. Hahaha..
Yela 10tahun dah tak jumpa..
Memang banyak cerita la..

Tak lama tu, laila pon sampai..
Laila masih sama macam dulu..
Rock2 & sempoi dia tetap ada..
Tengah makan pon beg tetap sandang tepi.. Hahaha


Orang last sekali sampai Saida (Jue)..
Jue ada interview last minit..
Sian jue.. Lepas interview siap2 datang bangi jumpa kitaorang pula..
Tq jue..

Dah siap semua makan2, acara tukar2 hadiah pulak..
Acara wajib ni kena buat tiap kali reunion..
Baru lah best & seronok..


Pose Laila & hadiah..









Sy dapat tukar hadiah dengan kay..
Yeayy kay bagi ampau, sy bagi kay tudung..
Harap kay suka tau.. :)


Sebelum balik ambik gambar ramai2 dulu buat kenangan..
Jumpa lagi korang..
Terima kasih sebab sudi luangkan masa kita jumpa ramai-ramai macamni walaupon sekejap je..

Love, Rina Ellisa

Friday, 29 July 2016

23 Syawal 1437H - Jamuan Raya P&D 2016

Hi & Assalammualaikum..

28 July 2016, Thursday

Masih mood raya lagi kan..
My department tak ketinggalan buat jamuan raya..
Konsep order main dish + pot luck..

Sehari sebelum bertungkus lumus kami buat phootbooth nak bergambar..
Barang2 guna apa yang ada je..
Recyle semula guna barang2 masa dinner feb haritu. Hehehe..
Jimat sikit kannnn..


Sy plan nak bawak pot luck sambal ikan bilis mak + kuih koci moksu..
Lama dah rasa nya tak menjamu akak2 opis ni makan sambal..
Tapi mak tak berapa sihat beberapa sebelum majlis jamuan raya tu..
Sy bawak kuih koci order dengan moksu je..

Sampai office letak segala beg, haaaa lipat lengan baju masing2 sediakan juadah..
Memang seronok la dengan pasang lagu raya lagi..
Memang office jamuan makan je takpayah buat kerja.. Huhuhu..
Jamuan makan start pukul 1030pagi..




Menu of the day :-
Main Dish
1. Nasi dagang
2. Mee rebus
3. Satay
4. Nasi impit + kuah kacang

Side dish + Pot luck
1. Cream puff
2. Pavlova
3. Buah
4. Kuih koci
5. Kuih kuih raya
6. Ayam masak kicap
7. Kuah lodeh
8. Rendang ayam
9. Nasi putih
10. Telur dadar
11. Asam pedas

Dan ada macam2 lagi makanan..
Sy listkan mana yang teringat dan nampak saja..
Banyak makanan berlebih kitaorang sampai jemput kawan2 dari department lain..

Sambil2 makan, sambil2 tu bergambar..
Kan syawal kali ni famous boomerang..
Haaa pantang bergambar, nak selit jugak buat boomerang..
Dengan bos2 pon terjebakkkk.. Hahahaha..

Ok lah jom layan gambar!


Kami bersongket sarawak..
Berhelai helai sy borong beli dengan kak azah (yang tengah, my officemate)..



We olls yang suka bergambar tak berhenti..


Gambar kenangan dengan kak ida..
Kak ida start 1sept transfer ke Airport Alor Star..
Setelah 7tahun tunggu nak tukar, akhirnya dapat jugak..
Dapat kak ida balik dekat semula dengan family dia..
Kak ida masuk sebulan awal dari sy..
Dia masuk dec 2009, sy masuk jan 2010..
Hampir 7tahun kitaorang berkerja satu department..
Tq untuk kenangan manis pahit kita kak ida..
InsyaAllah lepas ni dapat kita berjumpa lagi..
Kahwin nanti jangan lupa jemput nurul tau.. :)

Seronok bila happy2 macam ni..
Hilang sekejap stress kerja..
Time kerja, kita kerja..
Time happy,kita happpyyy!!!!

Love, Rina Ellisa

Monday, 18 July 2016

12 Syawal 1437H - Team Raya KL

Hi & Assalammualaikum..

17 July 2016, Sunday


Singgah rumah omma dulu sebelum ke KL..
Raudhatul Aaishah dan Kakak Izara..

 

Kat bawah rumah omma ada banyak burung..
Suka Raudhatul Aaishah tengok bird..
Lepas kan dia berjalan, laju je pergi kat burung2 tu..

Raya ke 12 beraya ke rumah mak long (mak sedara irsyad) kat segambut KL..
Sy tak pernah lagi rumah maklong yang baru ni..
Jom lah kita beraya beramai-ramai..
Adik beradik mom in law semua ada..

Sampai rumah maklong pukul 3lebih..
Makanan dah siap terhidang..
Menu nya adalah meehun sup,rendang daging, kek batik,pulut,nasi impit kuah kacang..
Rendang daging maklong sedap..
Tq maklong jamu kami makanan yang sedap..

Raudhatul Aaishah otw dalam kereta dah tidur..
Sampai rumah maklong sambung tidur balik..
Lama jugak dia tidur..
Lepas tu puas main sampai ke malam..




Mood boomerang masih terasa..
Kejap2 boomerang, kejap2 boomerang.. Wuhuhu..

Ingatkan kol 6 macam tu nak gerak balik..
Hujan tersangat lah lebat..
Lepas magrib jugak baru kitaorang gerak balik..
Dalam kereta RA tidur sebab dah letih main siang tu..
Sebelum balik mandi tukarkan baju dia siap2..
Dalam kereta tidur sampai lah kerumah..

Love, Rina Ellisa

Monday, 11 July 2016

5 Syawal 1437H - Team Raya Langat

Hi & Assalammualaikum..

10 July 2016, Sunday


Ahad tu ada jemputan kahwin anak officemate kat ukm bangi.
Pagi ke sana dulu, lepas tu terus gerak ke Hulu Langat beraya..

Rumah wajib pergi tiap kali raya ialah rumah Nenek Soyah..
Tiap2 tahun mesti plan adik beradik nak pergi..
Nenek soyah jelah penganti arwah andung kat langat tu..
Sekurang nya kami adik beradik balik kampung arwah ayah arwah andung..

Tiap kali balik langat, terasa andung ada tunggu kitaorang balik..
Macam terasa kelibat andung ada je kat beranda depan tu duduk..
Hmmmm.. Rindu nya kat arwah andung..




Sampai rumah nenek soyah, dijamu makan dulu..
Macam2 menu ada..
Ada laksa, ada sambal tempoyak udang..


Pulasan fresh dari pokok!




Dah habis makan, jalan2 rumah andung kejap..
Tak dapat masuk dalam, tengok dari luar pon takpe..
Banyak kenangan kat rumah andung ni..
Kenangan dengan arwah ayah, dengan arwah andung..
Rindu!


Nak ambik gambar dengan RA sekarang bersilattttt..
Tak nak duduk diam dah..
Fuhhh peluh2 ibu kejar nak bagi dia duduk diam sekejap je nak bergambar..



Baju kaftan RA ni, sy tempah dengan junior sekolah teknik dulu..
Tq adik Ilham Nabila.
Next year akak tempah lagi baju kat awak ye..


Dah berpeluh2 ambik gambar semua, jom lah kita masuk rumah balik sambung makan kuih raya..


Masa datang rumah nenek soyah tu, tatik ada kat situ..
Lama tak jumpa dia..
Last jumpa masa dia dalam pantang..
Anak dia pon dah besar..
Kawan masa kecik2 dulu main sama2..


Sebelum balik, wajib ambik gambar ramai ramai dulu..
Dah 3tahun ada gambar kenangan beraya dengan nenek soyah dan atuk sahar..
Moga dipanjangkan umur utk kami bertemu lagi..


Rumah kedua wajib singgah, rumah Atok Maas & Nenek Mai..
Tahun lepas pergi Nenek Mai takde rumah.. Atok maas je ada..
Time tu Atok Maas tengah ambik durian..
Dia bagi kitaorang bawak balik durian je..
Tahun ni Atok Maas & Nenek Mai ada rumah, boleh la beraya dengan diaorang..
Time raya ni lah baru dapat berjumpa..

Love, Rina Ellisa