Followers

Wednesday, 20 January 2016

Alfatihah Untuk Ayah Nuriesya Nadia

Hi & Assalammualaikum..





Pagi2 jumaat dapat berita dari group whatsapp yang ayah nad meninggal kat mekah..
Baru je tengok nad upload gambar hantar mama & ayah kat klia haritu..
Ya Allah sy baca whatsap time tu mengigil tangan..
Rasa macam tak percaya..
Baru je jumpa ayah nad time kenduri aqiqah nadeem haritu..
Tak sangka tu pertemuaan yang terakhir..

Ayah nad antara yang terpilih menghembus kan nafas dia yang terakhir kat tanah suci mekah..
Tuhan dah aturkan yang baik-baik untuk insan yang terpilih macam ayah nad..
Ayah awak bertuah makcik.. :)

Jumaat malam tu, ada buat tahlil kat rumah atuk nad..
Sy & eshat pergi kejap malam tu..
Dapat jumpa nad & wan jadilah..
Menziarah ahli keluarga yang ada..

Jumpa nad malam tu, dia tenang je..
Sy pulak menahan sebak..
Nad memang tenang je sy jumpa malam tu..
Borak-borak dengan dia macam takde pape jadi..

InsyaAllah nad dah redha dengan perginya ayahanda tercinta dia..
Be strong makcik..
Kite tahu awak memang kuat..


Hari rabu 20 Jan mama nad selamat balik ke sini..
Ya Allah nad seorang yang kuat bila sambut mama dia balik tanpa ayah dia.. T___T
Tak dapat bayangkan kalau sy kat tempat nad..
Semoga ayah awak ditempatkan orang-orang yang beriman makcik, Amin ya Rabb..

Love, Rina Ellisa


2 comments:

  1. Akak pun tahu kat FB je. Pun sama, terkejut sebab sebelum tu nad post hantar pi umrah, sekali lepas tu tgok org ucap takziah semua.

    Semoga Nad terus tabah. Untung Ayah Nad, menjadi tetamu Allah 'terus' di sana.
    Al Fatihah.

    ReplyDelete
  2. Allah. Ada entry rupanya. Baru sempat nak masuk dashboard and blogwalk sikit. Hehe. Thank you makcik. Alhamdulillah ktorg semua okay. Nnt kita update kat blog ye. :)

    ReplyDelete