Followers

Friday, 22 January 2016

Family Is Everything!

Hi & Assalammualaikum..


17 Jan 2016, Sunday


Best nya dapat lepak2 dengan family hujung2 minggu..
Kalau takde hal apa2, datang lepak rumah mak..
Dapat lepak kejap pon jadi la..
Dapat borak2, gosip2, gelak2 ya Allah heaven nye rasa..
Ye la masing2 dah sibuk dengan family sendiri..
Ada masa terluang sikit, tu yang lepak ramai2..

Aidil pon balik break lunch kejap tengahari tu..
Mak pon seronok ramai-ramai makan tengahari kat rumah dia..
Mak masak teluar ayam masak gulai lemak cili padi, ayam goreng, tempe tauhu goreng & sayur campur...
Menu wajib ada sambal cili api.. Fuhhh berpeluh2 makan dengan nasi panas-panas..

Sambil2 tu, sekali harung tunggu adib balik dari Bangkok hari ahad tu..
Tak sabar nak dapat souvenirrrr untuk RA.. Hahahaha..


RA tengok nekNyang tak berkelip..
Dia tenung je nekNyang dengan renungan tajammm.. Hahahaha..
RA memang suka tenung orang tak berkelipppp..
Bahagia nye rasa bila dapat duduk sebelah nenek, nenek pegang anak kita pulak..
Dulu kecik2, nenek yang selalu pangku sy..
Harini nenek yang pangku anak sy.. Tak caya pon ada..


Haa tahun 2015 sekali duaorang mak dapat cucu..
Sepasang lagi tu..
Moga mak makin gumbira dengan ada nya cucu cucu..
Tahun ni duit raya untuk cucu cucu lebih sikit eh mak.. Hihihi..

Uncle cu pon suka main2 dengan anak-anak buah dia..
Cu tengok anak2 buah dia pon geram je..
Dia suka cium2 peluk2 RA & anak ika..


Sayu tengok gambar nenek tengah makan ni..
Dulu tangan tu la yang mandi suap kan sy & adik2 makan semua time mak pergi kerja..
Banyak jasa nenek jaga kitaorang adik beradik kecik2 dulu..
Ya Allah panjangkan la usia nenek ku & moga nenek selalu bawah rahmat Allah swt..

Tunggu punya tunggu, akhirnya adib pon sampai rumahhhh..
Haaa dia keluarkan je barang2 dia beli dari bangkok, berebut2 masing2.. Hahahaha..


Tq paklang belikan RA baju ni..
Memang kena dengan taste iolls.. Huhuhu..
Tq juge bagi beg make up tu..
Dah boleh ganti beg make up yang sedia ada tu.. Wuhuhuhu..

Moga Allah kekalkan kasih sayang antara kami semua hingga akhir hayat..
Love u olls dam much!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment