Followers

Tuesday, 5 January 2016

Planner 2016 Dari Shakina Farhan

Hi & Assalammualaikum..

Kita masih di awal tahun 2016 lagi ni kan..
Boleh list kan plan apa nak buat tahun 2016 ni..
Tapi kena ada dairi atau planner dulu..
Baru la best & smooth je kita punya plan nanti sebab ada rekod & bertulis..

Tahun 2015 sy guna 1 dairi je yang company bagi..
Tu pon dah bercampur dengan office & personal punya..
Kadang2 tulis hal2 personal dalam note book kecik dalam handbeg.. T__T
Bila nak carik info & refer lupa dah tulis kat mana sebab banyak sangat buku notaaaa. Hahahaa..

Untuk tahun 2016 ni, nak kena ada proper planner..
Lagi2 dah ada anak ni, tak semua benda kita ingat..
Kadang2 kat office dah ingat nak beli barang anak..
Bila sampai kedai terusss lupaaaa..
Yela dah jadi ibu2 ni semua benda kena ingat & fikir..
Tu belum fikir malam nak masak apa..
Dalam kereta otw balik rumah duk berlegar je dalam kepala apa la nak masak malam nanti..

Jadi bila scroll instagram terjumpa la blogger shakina farhan post yang dia jual planner 2016..
Usha2 IG dia, terus ajak2 akak2 office terjebak sama membeli planner tu.. Hahahaha..
Terjebak la kak ana & kak sha membeli nye juge..
Beli 3 planner, free postage.. Jimat jimattttt!

second batch preorder!

Disebabkan 1st order dah habis di jual, shakina open preorder untuk 2nd batch..
Nak order sampai 14 Jan 2016 je & delivery mula 18 Jan 2016..
Lepas ni shakina tak restock dah..
Harga RM30 sebuah + RM6 postage..
Kalau beli 3 buah dapat free postage..

Kenapa sy suka planner 2016 shakina farhan ni?
Meh baca kat bawah ni list dari blog shakina farhan..

Description: 
Size - A5
160 pages full color printing (80 sheets - 100gsm paper)
Black hardcover with UV spot printing
Black wire-o binding

Special features : 
12 months daily checklist
Ramadhan ibadah checklist
Ramadhan menu planner
Monthly expense tracker
Monthly bills to pay checklist
Cleaning checklist
Fitness checklist
52 weeks saving challenge

Boleh terjah entry shakina untuk detail lagi berkenaan planner 2016 ni..
Nak terjah ig pon boleh @shakinafarhan & @plannerhut..
Ni no whatsapp shakina 013 2126 952 kalau sesiapa nak order last 14 Jan 2016 tau!


Dapat dah planner 2016..
Hari rabu minggu lepas order, hari isnin ni dapat dah..
Lambat sikit sampai sebab hari jumaat minggu lepas kan public..
Tak sabar nak tulis macam2..
Lagi2 nak record perkembangan Raudhatul Aaishah.. :)


2 dairi untuk tahun 2016 ni..
Satu dairi dari company untuk office, satu lagi dairi dari shakina farhan untuk personal..
Lepas ni takyah conteng2 dah dalam buku2 kecik dalam handbeg..
Bawak je ke mana mana planner ni..

Setelah di belek2 setiap helaian planner tu, antara yang menarik minat sy ialah page 52 weeks saving challenge..
Minggu 1 kumpul RM1, minggu 2 RM2 dan ikut la minggu minggu seterusnya..
Hujung tahun ni kita shopping hasil duit kumpul tuuuuu.. Hahahaha..

Sekian review ikhlas dari hati, Rina Ellisa

3 comments: