Followers

Tuesday, 9 February 2016

Cuti Raya Tahun Baru Cina

Hi & Assalammualaikum..

7 Feb 2016, Sunday

Cuti raya cina haritu, spend time dengan family..
Yela ada masa cuti2 ni time ni la boleh jumpa diaorang semua..
Hari2 biasa sibuk dengan kerja & hal masing-masing..
Ahad malam tu ada tetamu istimewa nak datang rumah mak..
Jadinya kitaorang adik beradik kumpul ramai2 makan malam..
Seronok bila semua balik rumah mak berkumpul..


 Ni ha menu nya..
Ada ayam masak gulai lemak cili api, siakap 3rasa, sambal cili api, ikan masin, sayur goreng..
Sambal cili api mak tu menu wajib ada..
Kalau takde tak feel la makan..
Makan ramai2 sambil lap peluh. Fuhhhh sodap tu makan dengan nasi panas2..



Masa untuk makan..
Nyum nyum..


Amboi uolls bergosip ke???
Kihkihkih..


RA suka betul dia nak kiss kiss daiyyan..
Tak boleh tinggal kan diaorang berdua je..
Ada je dia nak cuit cuit si daiiyan tu ha..


Haaa princess punggah baju2 ibu yeeeee..

Dah habis2 makan, kemas2 beg balik rumah mak putrajaya pulak..
Nak bermalam kat sana..

8 Feb 2016, Monday


Malam kakngah belanja dinner kat Ayer@8 Tomyam Kung Putrajaya..
Tq mommy.. Moga murah rezeki lagi lepas ni..
RA tu ha orang semua pandang camera, dia je pandang tempat lain..

Habis makan, jalan2 kat bawah ayer@8 tu..
Ramai orang santai2 bawak family kat situ..


Letak kat RA atas kuda ni..
Kaku je dia.. Hahaha..
Kitaorang agah2 sikit respond pon takk..
Ke sayang ibu dah mengantuk ni sayang?



Bawak princes naik gajah ni pusing2 kat situ..
RA tak tau apa pon lagi..
Ibu abah dia je excited naik benda alah tu.. Hahaha..
RM10 untuk 10 minit ke 15 minit.. Lupa dah..
Sampai turn sy nak naik, kejap je lepas tu habis masa dahhhh.. Hahahaa


Haaa ambik gambar dulu..
Lepas tu jom la kita balik..
RA pon dah mengantukk..
Esok nye eshat terus demam muntah sakit kepala..
Haihhh lah sayang ku..
Lama dah dia tak demam..
Sekali demam kalah RA manja nye.. Hahahaha..

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment