Followers

Monday, 15 February 2016

Journey Of Princess RA : Happy 10months!

Hi & Assalammualaikum..

14 Feb 2016, Sunday

Dah 10bulan pon RA..
Ohh jangan la cepat sangat anak ibu besar..
Ibu nak gomol gomol princess lagi ni..
Dah 10bulan ni, RA macam-macam peel ada..

MACAM MACAM AKSI BF
Time bf nak tidur malam, macam2 aksi di buat..
Kadang2 menonggeng & berjoget2 time bf..
Suka korek2 hidung ibu la bile laloq menyusu tu..
Bila bf mengiring, tetiba bangun bf baring atas badan ibu la..
Suka kacau ibu pump..
Kalau dia tak main botol pump, dia main motor pump la..
Kalau dia dah boring usik2, dia nak tandem pulak..
Anak oh anak panjang dah akal dia..

BERDIRI LEPAS LEPAS TANGAN
Sekarang ni dah pandai berdiri-diri lepas tangan..
Taknak berpaut dah kalau berdiri tepi2 meja atau kerusi..
Lepastu gelak-gelak..
Weekend haritu dia tengah berdiri, lepas tu nak duduk..
Salah landing nak duduk, terus terlentang kebelakang,,
Haaa ligat lah menangis..
Dah la atas lantai rumah omma tu ada tikar je..

TUMBUH GIGI 2BATANG

13 Feb 2016

Gigi baru nak 2batang sikit depan bahagian bawah..
Bila bf kadang2 tu suka gigiittttttttttttttttttt.. Huwaaaaaaaaaaa menjerit ibu..
Haritu hujung bulan 1 demam sebab nak tumbuh gigi..
Gusi atas pon dah ada putih2 dah..
Tunggu masa gigi tu nak keluar je..
Lepas ni lagi rancak la RA mengigit ibu.. Huwaaa..

SUKA JOGET GOYANGKAN BADAN
Suka goyangkan badan bila tengok dengar lagu didi..
Pantang iklan sikit kat tv, laju je goyangkan badan..
Kalau tengah berdiri, dia goyangkan punggung kecik cinonet dia tu..
Kadang2 dengar lagu apa2 je pon suka goyangkan badan..
Abah dia dah dolod kan lagu2 didi bagi RA tengok..
Suka la tu dia takyah tunggu lagu didi kat tv dah..

LAMBAI-LAMBAI TANGAN
Pon dah pandai lambai tangan nak babai..
Kadang2 tu sampai dua2 tangan angkat melambai..
Ikut suka hati awak la princess..
Janji bahagia.. Hehehe..

MERANGKAK
Dah kerap merangkak..
Dah sampai ke dapur merangkak carik ibu.. Hahaha..
Lepas tu nangis sedu sedu bila ibu tak ambik dia.. Huhuhu..

14 Feb 2016
Selamat 10bulan cinta hati ibu Raudhatul Aaishah..
Semoga anak ibu membesar dengan sihat, cergas, aktif & bahagia ceria..
Ibu abah sayang princess so much!

Love, Rina Ellisa

No comments:

Post a Comment